Kimsesizler mezarlığına defnedilen Amara için bakan Yanık'tan peş peşe paylaşım

Ş.urfa'da evlenmek istemeyen babasının tinerle yaktığı 13 yaşındaki Amara Dwla'nın cenazesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talimatıyla görevliler tarafından kimsesizler mezarlığına defenedilirken olaya Bakan Yanıktan tepki geldi.

Kimsesizler mezarlığına defnedilen Amara için bakan Yanık'tan peş peşe paylaşım
Kimsesizler mezarlığına defnedilen Amara için bakan Yanık'tan peş peşe paylaşım
GİRİŞ 06.09.2021 19:40 GÜNCELLEME 06.09.2021 19:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'da evlenmek istemeyince babasının tinerle yaktığı 13 yaşındaki Amara Dwla'nın cenazesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talimatıyla görevliler tarafından alınıp, mezarlığın kimsesizler bölümünde toprağa verildi.

Olay, 2 Eylül'de Şıhmaksut Mahallesi'nde meydana geldi. Filistin asıllı Suriye uyruklu Ahmet Mohammad Dwla, kızları Amara (13) ve Lamur Dwla (12) arasında tartışma çıktı. İnşaatlarda kalıp ustası olarak çalışan Ahmet Mohammad Dwla, evlenmek istemeyen kızı Amara'yı dövdükten sonra banyoda üzerine tiner dökerek ateşe verdi. Amara'nın çığlıklarının duyulmaması için yüksek sesle müzik açan Ahmet Mohammad Dwla, diğer kızını da alarak evden kaçtı. Komşuların ihbarıyla kapıyı kırarak eve giren sağlık ekipleri, Amara'yı hastaneye kaldırdı. Tüm müdahalelere rağmen Amara, kurtarılamadı. Amara'nın ambulansta kendisini babası ile kardeşinin yaktığını söylemesi üzerine Ahmet Mohammad Dwla ile Lamur Dwla'yı yolda yürüdükleri sırada gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Ahmet Mohammad Dwla tutuklanırken, kızı devlet korumasına alındı.



KİMSESİZLER MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Amara Dwla'nın cenazesine yakınları sahip çıkmayınca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, harekete geçti. Talimat üzerine Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Bilici ile personeli Amara Dwla'nın cenazesini Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan teslim aldı. Amara'nın cenazesi, Yeni Asri Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazın ardından kimsesizler bölümüne defnedildi.

Amara Dwala'nın cenazesi sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık peş peşe açıklamalarda bulundu. Yanık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda "Henüz 13 yaşında vahşice hayattan koparılan Amara bugün defnedildi. Amara’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Amara’nın küçük kardeşini de uygun hizmet modellerimizle koruma altına alıyoruz. Yaş sınırı olmadan işlenen kadına yönelik şiddeti ancak milletimizin ortak bilinci ve iradesiyle durdurabiliriz. Bizler bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Hayattan bir çocuk, bir kadın daha koparılmasın diye..." dedi. 

KAYNAK: HABER7, DHA
YORUMLAR 9
  • tacettin 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adamıda aynı şekilde yakmak lazım kısasa kısas
    Cevapla
  • ALPASLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah onu cennetine alsın. El kadar kız çocuğunu yakan babayı Allaha havale ediyorum. Kedilerden örnek alalım biraz, kedi yavrusunu ölümü göze alarak ateşe atlayıp kurtarırken böyle şereften yoksun insanlar hiç acımadan evladını yakabiliyor.
    Cevapla
  • Siirtli 2 yıl önce Şikayet Et
    Cahiliyyenin dibini yaşıyoruz. Onlar diri diri görmüyorlardı, bu zamanın cahilleri de diri diri yakıyorlar. Daha dehşetli.
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu namussuz, alçak, cani, canavar, kansız, dinsiz imansız hapise girip vatandaşların verdiği vergilerden ayrılan ödeneklerle mahkumlara verilen yemeklerle yiyip içip yan gelip yatacak mı bu yaratık???
    Cevapla
  • haberokur 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmetine mashar eylesin.Bu zalimleride hem dünya ve ahret hayatında hakettiğini versin.
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık