İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzetmesi TVNET canlı yayınında masaya yatırıldı. Konuyla ilgili konuşan gazeteci Nedim Şener, Akşener'in Ayasofya Camii'nde namaz kıldığını hatırlatarak "Ekrem İmamoğlu Ayasofya Camii'ne hiç gitti mi?" diye sordu.

TVNET ekranlarında yayınlanan Net Bakış programına konuk olan AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, gazeteci Nedim Şener ve güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Programın bir bölümünde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzetmesi masaya yatırıldı.

Nedim Şener: İmamoğlu'nu gören var mı Ayasofya'da?

Konuyla ilgili konuşan Nedim Şener, Fatih Sultan Mehmet'e benzetilen İmamoğlu'nun Ayasofya Camii'ne hiç gitmemesini eleştirdi.

Şener, "Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzetiyor. Fatih Sultan Mehmet'in yaptığı en önemli şey ne? İstanbul'un fethi. İstanbul'un Fethi'nin en önemli sembolü ne? Ayasofya Camii. Meral Akşener Ayasofya Camii'ne gitti, namaz kıldı. Peki, bugüne kadar Ekrem İmamoğlu, Ayasofya Camii'ne hiç gitti mi? Açılışına katılamadı, Ankara'da işi vardı. Aradan geçti bir yıldan fazla zaman. Bugüne kadar Ekrem İmamoğlu'nu gören var mı Ayasofya'da? Fatih Sultan Mehmet'e benzettiğiniz kişinin en önce, 80 yıl sonra açılışı yapılan İstanbul'un en büyük camisine İstanbul'un şehri-i emini olarak da büyükşehir belediye başkanı olarak da gitmesi gerekirdi değil mi? Ama benim ne kayıtlardan ne cami görevlilerinden öğrendiğim şey bugüne kadar gitmemiş olduğu" ifadelerini kullandı.

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Yenikapı'da yaptığı kutlama programında İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet benzetmesi yapan Akşener, "1453, Fatih Sultan Mehmet aynı senin gibi dedi ki; 'Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u alırım. Bizans'a, Avrupa'ya rağmen, Haçlılara rağmen ya İstanbul'u alırım ya İstanbul beni alır. İki kararlı lider ve İstanbul alındı. İkinci istikbal fethi" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Yorumlar 91 Yorum Var
  • Şinasi Ünal 07.09.2021 18:45
    yapmayın Nedim bey daha seçimlere var
  • #avşarın delisi 07.09.2021 18:39
    seçim yakaşınca belki gider bir yasin okuyuverir. bozuk şive ile. ama onu orada yapamaz çünki yorgo amcası gücenir
  • Vedat 07.09.2021 18:25
    Yok sen bilmiyorsun Nedim abi. Bizim Antirikot ,gece karanlığında Cuma namazı kılmaya gidiyordur Ayasofyaya.
  • Arif 07.09.2021 18:16
    Zulum 1453 basladi diyen birisin ancak ve ancak kafirlerin lideri olabilir. Islam dusmanlarinin lideri olabilir
  • Afk 07.09.2021 18:08
    Akrabaları kızar.
Daha fazla yorum görüntüle