TBMM Müsilaj Komisyonu, Marmara'da inceleme yapacak

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey’in Başkenvekili olduğu TBMM Müsilaj Araştırma Komisyonu saha çalışmaları kapsamında Balıkesir’in de aralarında bulunduğu 7 ilde çalışmalar yürütecek.

TBMM Müsilaj Komisyonu, Marmara'da inceleme yapacak
TBMM Müsilaj Komisyonu, Marmara'da inceleme yapacak
GİRİŞ 07.09.2021 10:27 GÜNCELLEME 07.09.2021 10:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Marmara Denizi’nde görülen müsilaj sorunuyla ilgili TBMM’de “Başta Marmara Denizi Olmak Üzere Denizlerimizdeki Müsilaj Sorununun Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu” kurulmuştu.

Komisyon, alanında uzman akademisyenlerle ve bilim insanlarıyla toplantılar gerçekleştirmişti. Ardından bizzat şehirleri gezerek incelemelerde bulunacak olan komisyon; Balıkesir, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Çanakkale’de çalışmalar yürütecek.

Ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulunan Komisyon Başkanvekili, Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey; “TBMM Müsilaj Araştırma Komisyonu olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bir süredir denizlerimizde görülen müsilaj sorunuyla ilgili alanında uzman akademisyenlerimizle, bilim insanlarımızla, bürokratlarımızla toplantılar gerçekleştirdik. Şimdi bizzat sahaya inip incelemelerde bulunmak üzere, kendi seçim bölgem Balıkesir’in de aralarında bulunduğu yedi ilimizi ziyaret edeceğiz. Yaptığımız tüm bu çalışmaların ardından oluşturacağımız çözüm önerileri içeren raporları kamuoyu ile paylaşacak, gerekli tüm tedbirleri almak için bütün kurumlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu dünya hepimizin. Gelecek nesillere daha güzel, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için elimizdekinin kıymetini bilerek, güzelliklerimizi muhafaza etmek zorundayız. Bu uğurda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Komisyon olarak 9 Eylül 2021 Perşembe günü Balıkesir’de olacaklarını belirten Canbey; Marmara Adası İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde, Avşa Adası Derin Deniz Deşarj Noktasında ve Denizden İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

YORUMLAR 1
  • he he 2 yıl önce Şikayet Et
    ören tarafı kötü balikesir tarafı temizlendi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD'nin oyuyla veto edildi
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?