SSB Başkanı Demir açıkladı: KÖK programı başvuruları başladı!

Savunma Sanayii Başkanlığı Başkanı Demir, "KÖK Programı'mızın Başvuruları Başladı! Hayallerindeki Savunma Sanayii kariyerini mezun olmadan yaşamak ve kendini geliştirmek istiyorsan başvuru yapmayı unutma!" açıklamasında bulundu.

SSB Başkanı Demir açıkladı: KÖK programı başvuruları başladı!
SSB Başkanı Demir açıkladı: KÖK programı başvuruları başladı!
GİRİŞ 07.09.2021 13:27 GÜNCELLEME 07.09.2021 13:30

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Başkanı İsmail Demir, "KÖK Programı'mızın Başvuruları Başladı! Hayallerindeki Savunma Sanayii kariyerini mezun olmadan yaşamak ve kendini geliştirmek istiyorsan başvuru yapmayı unutma!" açıklamasında bulundu.

Programa kayıt olabilmek için son başvuru tarihi, 26.09.2021.

Kök Programı Nedir?

Öğrencilerimiz için; henüz mezun olmadan Savunma Sanayii kültürünü öğrenmelerini, yeteneklerini geliştirmeyi ve potansiyellerini ortaya çıkarmayı, Savunma Sanayiimiz için ise; nitelikli insan kaynağını beslemeyi hedefleyen bir projedir.

Program Kapsamında Yürütülecek Faaliyetler

Burs ve Staj Desteği

Programa girmeye hak kazanan öğrencilerimize program süresince burs desteği ve Savunma Sanayii firmalarında kesin olarak staj yapma imkanı verilecektir.

Aday Mühendislik İmkanı

İştirakçi firmalar, program kapsamındaki öğrencileri bünyelerindeki Aday Mühendislik Programları için öncelikli olarak değerlendirmeye alacaklardır.

Usta-Çırak Görüşmeleri

Programa kabul edilen her çırak, sponsoru olan firmadan bir usta ile eşleştirilecek ve 3 yıl boyunca belirli periyotlarla ikili görüşmeler gerçekleştirilecektir. Program süresince usta; çırağa Savunma Sanayii vizyonu kazandırmak için gerekli yönlendirmelerde bulunarak, ekosistemi tanıtacak, çırağın anlam arayışına yardımcı olacak ve sektöre aidiyetlik noktasında bilgi ve tecrübelerini aktaracaktır.

Teknik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri

Program dahilinde öğrencilerimize üniversitede aldıkları eğitimleri tamamlayıcı, pratiğe yönelik teknik eğitimler verilecektir. Kişisel ve sosyal becerilerinin gelişimi için ise duygusal zeka, bireysel farkındalık, takım olma ruhu ve liderlik gibi kişisel gelişim eğitimleri verilecektir. Aynı zamanda Savunma Sanayiinde ihtiyaç duyulan ve duyulacak olan çeşitli mühendislik alanlarında tamamlayıcı olan proje yönetimi, sistem mühendisliği gibi teknik eğitimler verilecektir.

Saha Gezileri

Öğrencilerin Savunma Sanayii kültürünü yerinde öğrenmeleri, tanımaları ve kişisel kariyer gelişimleri için hedeflerini belirlemelerine yardımcı olmak adına Savunma Sanayii alanında öncü firmaların fabrikaları ve AR-GE merkezleri gibi alanlarda saha gezileri düzenlenecektir.

Vizyon Konuşmaları

Program süresince öğrencilerin farkındalıklarının artması amacıyla; sektörde deneyim, bilgi ve başarılarıyla temayüz etmiş profesyonellerin konuşmacı olarak katılacağı vizyon konferansları düzenlenecektir.

*1.Sınıfı tamamlayan ilgili mühendislik ve temel bilimler bölümlerindeki tüm öğrenciler Kök programımıza başvuru yapabilir.

Başvuru Başlangıç Tarihi: 23.08.2021

Başvurular vizyonergenc.com adresi üzerinden gerçekleşecektir.

Genel bilgilendirme ve başvuru kriterleri için Vizyoner Genç’i takip etmeye devam edin.

İş Birliği Yaptığımız Değerli Savunma Sanayii Kuruluşları

ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş., Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., Havelsan A.Ş.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!