İlber Ortaylı: Afgan sığınmacılara ihtiyaç var

Prof. Dr. İlber Ortaylı, konuk olduğu programda kamuoyunda tartışmalara neden olan Afgan sığınmacılarla ilgili "İnsanlık için mi alıyoruz? Hayır, sırf insanlık için değil, ihtiyaç var. Bu kadar açık" değerlendirmesinde bulundu.

GİRİŞ 08.09.2021 17:52 GÜNCELLEME 08.09.2021 17:53
Bu Habere 194 Yorum Yapılmış

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, dün akşam katıldığı bir canlı yayında, kamuoyunda tartışmalara neden olan Türkiye'ye gelen Afgan sığınmacılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"AFGANLILAR BİR İHTİYACI DOLDURUYOR"

Türkiye'nin hızlı bir şekilde geliştiğini ve sanayi ülkesi haline geldiğine dikkat çeken Ortaylı, sanayi ülkelerinde köylülerin köyde durmadığını ifade ederek artık ülkemizde ekecek ve biçecek kişi kalmadığını söyledi.

Afganlıların ise bu ihtiyacı doldurduğunu söyleyen Ortaylı, şu ifadeleri kullandı: "Ziraat yapıyorlar. Bedenen çalışıyorlar, çalışkandır onlar. Buldu mu yeri çalışır, bulmadığında da çalışır. Şimdi daha çok gelecek, açlık var çünkü. 3 yıldır yağmur görmediler. Hiçbir ziraat desteği söz konusu da değil. Allah'la kalmışlar o dağlık yayla bölgede. Daha da gelecek. İnsanlık için mi alıyoruz? Hayır sırf insanlık için değil, ihtiyaç var. Bu kadar açık."

"KÖYLÜLERİN MAALESEF AFGANLARA İHTİYAÇ VAR"

Ortaylı, "Gidin köylülere sorun. Hepsi memnun, ben hiç şikâyetçi olanı görmedim. Batı'da da Doğu'da da. Bu çok önemli bir şey. Türk ziraatının önemli ihmallerden ve yanlış politikalardan dolayı önemli problemleri olacak. Kuraklığa giriyoruz biz şimdi. Köylülerin köyü ekmeleri için maalesef Afganlılara ihtiyacı var." diyerek sözlerine devam etti. 

YORUMLAR 194
  • Metin çakil 2 yıl önce Şikayet Et
    Olumlu
    Cevapla
  • dobraca 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum da bütün emek somurenler çoğunlukta burda.Bizim millet iş begenmiyormusta şöyle böyle ,kardeşim bu hayat pahaliginda insanlar nasıl yuva gecindirsin aldıkları maaşla büyük şehirler de insanlar ay sonunu zor getiriyor herkesin çoluğu çocuğu,okul kira vs ay sonunu zor getiriyor habire içerde tabiki daha iyi ücretli bir arıyor,unutmayalım ki biz TC cumhuriyetinde yaşıyoruz kazanılan para burada harcandığı için insanlara yetmiyor, ya ne yapalım arttirdiklari paralar la Afgan veya vs ulkererin vatandaşlığına mı geçelim
    Cevapla
  • Fazli cevik 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru hocanın dediği çok güzel ziraat yapiyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin tek sorunu 12 yıllık eğitim eski düzene dönmedikçe köylerde kasabalarda genç bulamazsın herkes 12 yıl okursa sanayide çırak köyde çoban bulamazsın çocuğu 19 yaşına kadar okut ondan sonra bekleki köyde tarla ekecek çobanlık yapacak sanayide çırak olacak birini bulasın
    Cevapla
  • Vatandaş 58 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen zorunlu eğitim tekrar 5+3 e dönmeli ki. Millet köye dönsün.
    Cevapla
  • Dogan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet katılıyorum.
    Cevapla
  • aa. 2 yıl önce Şikayet Et
    cahilliği savunma kardeş, başka çare bulalım. İlber hoca doğru söylüyor...
    Cevapla
  • Veli GÖĞEBAKAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Hoca bence cok iyi tespit yapmis. Koylerde tarlalar ekilmiyor. Hayvancilik yapilmiyor. Koylu vatandas artik hazir yogurt kullaniyor. Durum bu. Bence ihtiyac var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...