AÖF güz dönemi kayıt yenileme ne zaman? 2021 Anadolu Üniversitesi sınav ve kayıt takvimi açıklandı!

AÖF kayıt yenileme işlemini kaçırmak istemeyen Açıköğretim Fakültesi öğrencileri akademik takvim araştırmalarına başladı. Anadolu Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı ara sınav, dönem sonu sınavları ve kayıt tarihlerini öğrencileriyle paylaştı. Kayıt yenileme işlemleri ders seçimi ve kayıt ücretinin yatırılması ile gerçekleştirilecek. Peki AÖF kayıt yenileme ne zaman? İşte güz dönemi kayıt ve sınav takvimi…

AÖF güz dönemi kayıt yenileme ne zaman? 2021 Anadolu Üniversitesi sınav ve kayıt takvimi açıklandı!
AÖF güz dönemi kayıt yenileme ne zaman? 2021 Anadolu Üniversitesi sınav ve kayıt takvimi açıklandı!
GİRİŞ 17.09.2021 09:33 GÜNCELLEME 17.09.2021 09:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AÖF kayıt yenileme işlemleri bu yıl internet üzerinden gerçekleştirilecek. Açıköğretim fakültesi öğrencileri ders seçimi ve kayıt yenileme ücretini yatırarak kayıt sürecini tamamlamış olacak. İlk kez kayıt yaptıracak öğrenciler için Anadolu Üniversitesi, ikinci üniversite, dikey ve yatay geçiş tarihlerini açıkladı. YKS yeni kayıt işlemleri ise 10 Eylül tarihi itibariyle sona ermişti. Online olarak gerçekleştirilecek kayıtlar öncesinde İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri kayıt tarihlerini kaçırmak istemiyor. Ders seçimi işlemi yapmayan adayların dersleri otomatik olarak atılıyor. Peki 2021 AÖF kayıt yenileme ne zaman nasıl yapılacak? İşte yeni kayıt, ve kayıt yenileme takvimi!

AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman?

AÖF kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül tarihinde başlayacak ve 8 Ekim tarihine kadar sürecek. 

Yatay Geçiş ile Anadolu Üniversitesine yeni kayıt yapacak öğrenciler ise 17 Eylül tarihine kadar başvuru yapacak.

DGS puanı ile geçiş yapacak öğrenciler ise 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde işlemlerini gerçekleştirecek.

AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılacak?

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemleri anadolu.edu.tr adresi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapan öğrenciler AÖF kayıt yenileme seçeneği ile kayıt olmak istedikleri bölümü seçerek kayıt yenileme ücretini yatıracak. Kayıt yenileme ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz olacak. Ders seçimi yapmayan öğrencilerin dersleri sistem tarafından otomatik atanır.

AÖF Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar?

AÖF kayıt yenileme ücretleri 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlere göre değişkenlik göstermektedir. Kayıt yeniletecek öğrenciler sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetlerin karşılığı olarak staj uygulama dersi bulunmayan bölümlerde alt limit 320 TL, Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet, Görsel İletişim Tasarımı, lisans bölümlerinde alt limit 495 TL, tekniker unvanı verilen programlarda alt limit 350 TL olarak belirlenmiştir.  

Kayıt Yenileme Ücreti Nasıl Ödenir?

AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası üzerinden ödenecek. İşlem yapacak adaylar  kredi kartı-banka kartı, ATM, internet bankacılığı veya mobil bankacılık ile AÖF kayıt yenileme ücretini ödeyebilir.  Kayıt yenileme ücretini yatıran öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sistemi üzerinden öğrencilik durumlarını kontrol etmelidir.

Güz Dönemi Sınav Tarihleri Belli Oldu!

Anadolu Üniversitesi kayıt takvimi ile birlikte sınav tarihleri de yayınlandı. İşte AÖF 2021-2021 eğitim öğretim yılı vize ve final sınavı tarihleri;

YORUMLAR 2
  • mustafa K. 2 yıl önce Şikayet Et
    DGS KAYIT TARİHLERİ : Yerleştirildiğiniz üniversiteye 17-24 Eylül 2021 tarihleri arasında kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    hangi açık üstü açıktanmı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir