Sağlık Bakanlığı'ndan karantina kararı

Sağlık Bakanlığı, yaptığı değişiklikle tam aşılı temaslının HES kodu ilk 5 gün riskli sayılmayacağını; 5'inci gün PCR testi negatif çıkarsa izolasyon uygulanmayacağını açıkladı. Tam aşılılar, test pozitif çıkarsa 9 gün izolasyona girecek.

GİRİŞ 17.09.2021 15:04 GÜNCELLEME 17.09.2021 17:55
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı 'Covid-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi'nde temaslı takip algoritmasında değişiklik yapıldı.

TAM AŞILIYA İLK 5 GÜN KARANTİNA YOK

En önemli değişiklik tam aşılı temaslıların izolasyonunda yapıldı. Buna göre ikinci doz aşısının üzerinden 14 gün geçen ve Covid-19 hastası ile temas eden vatandaşın HES kodu ilk 5 gün riskli sayılmayacak.

5'İNCİ GÜN PCR TESTİ ZORUNLULUĞU

Aşılı ve temaslı olan vatandaş 5'inci gün PCR testi verecek, sonucu negatif çıkarsa izolasyon uygulanmayacak. Test sonucu pozitif çıkarsa 5'nci günden itibaren 9 günlük izolasyon süreci başlayacak ve 14 günü tamamlayacak. 5'inci gün test vermeyen aşılı temaslıların ise HES kodu riskli sayılacak ve kalan 9 günü izolasyonda geçirerek, 14 günü tamamlayacak.

DELTALI HASTAYA 14 GÜN İZOLASYON

Ayrıca Delta varyantı olan hasta 14 gün izolasyonda kalacak. Yine testi pozitif olan ancak Delta varyantı bulunmayan hasta da 14 gün izolasyona alınacak; ancak test sonucu 10'uncu gün negatif çıkarsa karantina süreci sona erecek. Aşısız olan ve delta varyantlı hasta ile temasta bulunan 14 gün izolasyonda kalırken, normal Covid-19 hastası ile temaslı olan ise 14 gün izolasyona girerek, test sonucu 10'uncu gün negatifse karantina sona erecek.

Bakan Koca illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı Bakan Koca illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 42
  • Akil 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar sars cov 2 icin kesin bir cözüm var buldum yakinda ilan edicem 100%
    Cevapla
  • Aferin! 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam 5 gün sonra pozitif çıkarsa bu adam 5 gün boyunca herkese hastalık yayacak demektir. Bu neyin kafası, nasıl mantık arkadaş!
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşılıya torpil. Başka bir açıklaması yok. Gel aşı ol seni karantidan koruyalım diyor.
    Cevapla
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Pcr test sayısı az Günde 1000000 test yapın bakın bakalım hasta sayısına Her hafta pazartesi öğretmenlere test yapın memurlara yapın müdür ve yardımcıları dahil
    Cevapla
  • Parya 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğitimi ne zaman vereceğiz bütün bunları yaparken paşam.
    Cevapla
  • Rauf 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinovac öldürülmüş virusun vücuda verilmesi ve vücut savunma mekanizmalarının bunu tanıması ve gerçek virus geldiğinde öldürmesi için yapılır, Biontek ise virusun çoğalması ve yaşaması için gerekli protein sentezini şifresini getiren mesajcı RNA yı öldürmeye yöneliktir.Yani sinovac ve Biontek farklı çalışır.2 sinovac aşısı yapılmış kişiye 3.Dozu biontek yapmak hatırlatma dozu olmaz.Hatırlatma dozu aynı şeyi tekrarlamaktır.Ve vücut 2,3 ay sonra savunmasız kalacak.Allah korusun ölümler yaşanacak.2 doz sinovac olup 3.dozu biontek olanlar ACİLEN ya 3.doz sinovac aşısı olmalılar veya 2.doz olarak biontek olmalılar.Birbirinden farklı çalışan sistemdeki aşılarla hatırlatma dozu olmaz
    Cevapla
  • sezai 2 yıl önce Şikayet Et
    Rauf Bey konuyla ilgili uzmanlığınız var mı yoksa mantık yürüterek mi yazıyorsunuz bunları?
    Cevapla
  • Furkan 2 yıl önce Şikayet Et
    PCR testinin Nobel ödüllü mucidi Prof. Dr. Kary B. Mullis "Bu testi kullanarak herkeste her şeyi bulabilirsin."Tek bir molekülü ölçebileceğin boyutta çoğaltabiliyorsan ki PCR testinin şey bu. Bedeninizde doğada bulunan bütün moleküllerden var. Tel molekül bile olsa. Yani bundan dolayı sonuçların anlamlı olduğunu iddia etmek bir istismar olarak düşünülebilir." ifadelerini kullanmıştı. "PCR testleri, herhangi bir şeyi eser miktarda almanı, onu ölçülebilir hale getirmeni, ve sanki önemli bir şeymiş gibi göstermeni sağlar."  "Bu test sana hasta olduğunu söylemez, ya da bulduğun şeyin gerçekten sana zarar vereceğini söylemez." 
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya Cumhurbaşkanı, soykırımcı İsrail'e desteği nedeniyle İstanbul'da protesto edildi
100 milyona yakın borcu afişle duyurdular! İçkileri meşrubat olarak faturalandırmışlar