Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında geçen yıl Eylül ayında başlatılan metro entegre çalışmaları nedeniyle seferler Yenikapı ve Ataköy-Şirinevler durakları arasında gerçekleştiriliyor. Sefer yapılamayan duraklara da vatandaşlar otobüslerle ücretsiz şekilde taşınıyor. Ataköy-Şirinevler durağında yolculuğu sona eren vatandaşlar Şirinevler otobüs durağından kaldırılan ücretsiz otobüslerle Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi-İstanbul Fuar Merkezi ve Atatürk Havalimanı durağına gidiyor. Yolcuların sayısının fazlalığı ise Şirinevler Meydanı ve ara sokaklarına kadar uzanan metrelerce kuyruğa neden oluyor. 

Dünya Ticaret Merkezi'ndeki kursuna gitmeye çalışan Bahadır Bilal Demirci, “Hem sefer sayısı yeterli değil hem eskiden metromuz vardı, o çok fazla insan alabiliyordu kapasitesi vardı. Otobüslerin kapasitesi yok ki, çok sefer olsa ne olur kapasite olmadıktan sonra. Zaten tıkış tıkış gidiyoruz, burası bir işkence, içerisi daha beter bir işkence oluyor zaten" dedi. 
Atatürk Havalimanı'ndaki işine yetişmeye çalışan bir kadın ise, “Metro kapandıktan sonra böyle oluyor, zaman zaman daha çok oluyor. Sağmalcılar'dan gelip, Atatürk Havalimanı'na gidiyorum. Dünya Ticaret Merkezi çalışanları, gümrük çalışanları, havalimanı çalışanları hep buradan gidiyor. Şu anda benim işe yetişmeme gerekiyor ama bekliyorum. Trafik olmasa 7 dakika gidiyorum buradan. Ama trafik olduğu için bekliyoruz maalesef, işe de geç kalıyoruz" şeklinde konuştu. Beylikdüzü'ndeki evinden Atatürk Havalimanı'ndaki işine giden Türkan İkikat, "Bu saatlerde genelde böyle oluyor. Metro kapandığında beri bir 8 ay olmuştur burası böyle. Kuyrukta bekleme 20 dakika oluyor, bazıları otobüsün içi yoğun olunca binmiyor" dedi. 
   

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Aydın Gündüz 21.09.2021 13:36
    Her şey çok güzel olacak.Masalllllllllll
  • davud 21.09.2021 13:25
    parklarda çarşılarda metroda konserlerde marketlerde pazarlarda alış veriş merkezlerinde mitinglerde vs aklınıza gelen hertürlü kalabalık alanlarda insanlar içiçe virus bulaşmıyır ve pcr zorunlu değil uçuakta şehirler arsı otobüslerde pcr zorunlu oda sağlılklı ve hasta olmayan aşı da kulanmayan insanlara zorunlu bu zulumden başkası değil aşı olanda hasta olabiliyorken sadece aşı olmayanlara bir darbe ve zulumdur
  • Zafer 21.09.2021 13:16
    İ.oğlu bize nostaljiyi yaşattığın için teşekkürler!!!,teşekkürler İstanbullu bize Kemal Sunal filimlerini yaşattığınız için!!!. En son bu kuyrukları 1978de görmüştüm.
  • davud 21.09.2021 12:53
    parklarda çarşılarda metroda konserlerde marketlerde pazarlarda alış veriş merkezlerinde mitinglerde vs aklınıza gelen hertürlü kalabalık alanlarda insanlar içiçe virus bulaşmıyır ve pcr zorunlu değil uçuakta şehirler arsı otobüslerde pcr zorunlu oda sağlılklı ve hasta olmayan aşı da kulanmayan insanlara zorunlu bu zulumden başkası değil aşı olanda hasta olabiliyorken sadece aşı olmayanlar bir darbe ve zulumdur
  • vatan 21.09.2021 12:44
    şu istanbulda halen yaşamakta neden bu kadar ısrar ediyorsunuz anlamıyorum
Daha fazla yorum görüntüle