Değeri 1,5 milyon dolar! Satmak isterken yakalandı

MUĞLA'da, alıcı gibi davranarak 2 şüpheliye suçüstü yapan jandarma ekipleri, Roma dönemine ait, piyasa değerinin 1,5 milyon dolar olduğu değerlendirilen aslan motifli yakut yüzük ile 3 bronz sikke ele geçirdi.

Değeri 1,5 milyon dolar! Satmak isterken yakalandı
Değeri 1,5 milyon dolar! Satmak isterken yakalandı
GİRİŞ 21.09.2021 17:55 GÜNCELLEME 21.09.2021 17:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Muğla ve Menteşe jandarma komutanlıkları ekipleri, 2 kişinin elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri aradıkları bilgisine ulaştı. Bunun üzerine alıcı gibi davranan ekipler, T.B. ve İ.A. ile irtibata geçerek buluşma yeri belirledi.




Ekipler, Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi'ndeki buluşma noktasında 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda Roma dönemine ait, piyasa değerinin 1,5 milyon dolar olduğu değerlendirilen aslan motifli yakut yüzük ile 3 bronz sikke ele geçirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.B. ve İ.A., adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, tarihi eserler de Muğla Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

YORUMLAR 7
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Üçkağıtçılık ile bankayı soyup soğana çevirenler, hırsızlar bu defineciler kadar içerde yatmaz.
    Cevapla
  • MSELİM 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yasak niye? devletimiz çıkar getir değerinde alıyoruz dese bu paha biçilmez değerlerimiz yurt dışına kaçırılırmı. insanımız bir yıl içinde toprağın altı üstüne getirerek devlete ne hazineler kazandırır.
    Cevapla
  • MSELİM 2 yıl önce Şikayet Et
    temel kardeşim tabiki babamın malı olmadığı için ben kazmayacağım. ama senin dağlardaki çukurlara ayağım takılırda düşebilirim anlayışına gerçekten çok güldüm sen gerçek bir temelsin.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    MSELİM baban tarlasi yok o dedigini yaptin mi ortalik cukur delil harabe olur kim ne isterse yapma kazma hakki yok bir teneke bulunacak diye gitsin istedigi yeri kazmis olsa ulke nukler yemis gibi olur
    Cevapla
  • veli 2 yıl önce Şikayet Et
    müzeye eser çıkarmışlar işte
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sistemde yanlışlık var, devlet izin vermiyor, izin versede doğru düzgün karşılığını vermiyor. Ben adamları savunmuyorum ama tarihi eser araştırmalarında devletin izin süreçlerini kolaylaştırması gerekir. Eser bulanlarada tatmin edici paralar verilmelidir.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi de cezasi ne onu yazin tam olsun komik para cezasi yada uc bes yil hapis onu ev hapsi yaparlar ceza yok demek bu suclarin cezasi terør sucu gibi agir olacak biz de ise aferim git yine yap denir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması