Eskişehir'de Irak uyruklu genç kızın kaçırılmasıyla ilgili 3 tutuklama

Eskişehir'de, Irak uyruklu bir genç kızın kaybolmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 zanlı tutuklandı.

Eskişehir'de Irak uyruklu genç kızın kaçırılmasıyla ilgili 3 tutuklama
Eskişehir'de Irak uyruklu genç kızın kaçırılmasıyla ilgili 3 tutuklama
GİRİŞ 22.09.2021 18:38 GÜNCELLEME 22.09.2021 18:38

Sally Ali Challab Al-Abbood'un (19), 2 Eylül'de kaybolmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliğince oluşturulan özel ekip, genç kızın evinden ayrılmasının ardından yürüdüğü güzergah ile şüpheli Amjed M.M'nin evinin bulunduğu bölgedeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi.

Olayla ilgili 2 kez ifadesine başvurulan Amjed M.M'nin kentten ayrıldığını belirleyen polis, şüpheliyi yasa dışı yollardan yurt dışına kaçma hazırlığındayken, Kırklareli'nin kent merkezi girişinde, başkasının adına düzenlenmiş sahte kimlik ile yakaladı.

Zanlıya yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen kardeşi Asaad M.M. ve arkadaşı Ammeer M.M. ise Kocaeli'nin Gebze ilçesinde saklandıklarını evlerde gözaltına alındı.

Eskişehir'e getirilen Asaad M.M. ve Ammeer M.M, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Amjed M.M. ise Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliğindeki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Şüpheli, adliyeye getirildiği sırada gazetecilerin genç kızın nerede olduğu sorusuna, "O gitti arkadaşına" cevabını verdi.

Zanlı Amjed M.M, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Bugüne kadar yaklaşık 10 bin saatlik güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen, çok sayıda kişinin ifadesine başvuran, kent merkezindeki kanalizasyon, metruk binalar, park ve bahçelerin yanı sıra Porsuk Çayı'nda arama yapan polis ekipleri, Sally Ali Challab Al-Abbood'un bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası