Marmaris'te meslekten ihraç FETÖ üyesi 8 eski polis tutuklandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan FETÖ üyesi olmaktan dolayı meslekten ihraç edilen 8 eski polis tutuklandı, 1 öğretmen ile bot kaptanı ise serbest bırakıldı.

Marmaris'te meslekten ihraç FETÖ üyesi 8 eski polis tutuklandı
Marmaris'te meslekten ihraç FETÖ üyesi 8 eski polis tutuklandı
GİRİŞ 22.09.2021 21:09 GÜNCELLEME 22.09.2021 21:09

Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin Yunanistan'ın Rodos Adası'na bir Zodyak botla yasa dışı yollarla kaçacağı ihbarını aldı. Harekete geçen jandarma ekipleri, ilçenin 65 kilometre kırsalında bulunan Bozburun Mahallesi'nde tedbir aldı.

Bugün saat 02.00 sıralarında bir araçla gelen kişiler, kendilerini takip eden sivil jandarma ekiplerinden habersiz Serçe Limanı Mevkii'ne geldi. Şüpheliler, burada kendilerini bekleyen Burada kendilerini 6 metre uzunluğundaki Zodyak bota bineceği sırada jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen şüphelilerin yapılan kimlik taramasında FETÖ üyesi olmaktan dolayı meslekten ihraç edilen ve yargılamaları devam eden 8 eski polis ve 1 öğretmen ile 1 kaptan olduğunu belirledi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Özcan A., Sibel T., Selahattin Ş., Tuba A., Cihan T., Merve B., Mehmet B. ve Hüseyin G. tutuklanırken, botun kaptanlığını yapan U.T. denetimli serbest kaldı, öğretmen F.A. ise Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar