Kamuoyunda Cübbeli Ahmet lakabıyla tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, ebeveynlere seslenerek çocuklarını imam hatip ve ilahiyata yerine düz ortaokul ve liselere göndermesini önererek "Düz lisede çocukların daha az hasarla çıkacağını" iddia etti. Cübbeli'nin sözleri muhafazakâr camiada büyük tepki çekti.

Cübbeli Ahmet Hoca lakabıyla tanınan, dün gece CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cübbeli Ahmet'in ebeveynlere, çocuklarıyla ilgili yapmış olduğu imam hatip ve ilahiyat önerisi büyük tepkiye sebep oldu.

Çocukların imam hatip ve ilahiyata gönderilmemesi gerektiğini savunarak şimşekleri bir kez daha üzerine çeken Cübbeli Ahmet, şu ifadeleri kullandı;

"DAHA AZ HASARLA ÇIKARLAR"

"Çocuklarınızı imam hatip, ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim.

"MÜFREDAT İŞLEMİYOR"

Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik, kız çocuklarımız geliyor; hocaya sahabeye hakaret, öbür hoca hadis, mezhep yok… Yani müfredat işlemiyor.

"HANGİ HOCA HANGİ AKIMA BAĞLIYSA ONU EMPOZE EDİYOR"

Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan 'Ku'ran değişsin' diyen adam şu an da Ankara İlahiyat'ta hoca..."

Yorumlar 140 Yorum Var
  • T.S 28.09.2021 17:37
    ALLAHIM bu milete sen yardim eyle. Hertaraftan kurcalıyorlar
  • almanyadan 28.09.2021 13:57
    Gerçekten böyleyse nasıl hoca oluyor ya Ankara ilhyatta
  • zafer 25.09.2021 12:43
    Eğer gerçekten ilahiyatlarda hocanın dediği gibi bir durum varsa ? Söylediği mantıklı. Söylediğini iyi dinleyin. Kuran değişsin diyen biri ilahiyat da hoca diyor adam!
  • Mustafa Şevket Can 24.09.2021 22:24
    Allah ıslah etsin. Bunu ekrana çıkaranları da..
  • Yusuf enes 23.09.2021 23:47
    Fikir sahibi insanlar heryerde, her alanda .Düz lisedeki din kültürü öğretmeni ,kuran kursundaki hafiz yahut yüzüne hocaları ve yahut bu akıma kapılan normal vatandaş. Bozuk itikatlı insanları bir kalıba sokamazsınız. Etiketimiz imam hatip olmamalı. Eğer çocuklarımızı boş teneke gibi gönderirsek eğitim merkezlerine her alanda isteyen istedigini doldurur içine. Çocuklarımızla iletişim kurarsak onları allahın izniyle hertürlü tehlikeden koruyabiliriz. Onlar bize anlatmalı, bizde inançlarımız doğrultusunda onlara yol göstermeliyiz. Allah müslümanları bağışlasın.
Daha fazla yorum görüntüle