İkinci Karabağ Savaşının başında Ermenilerle yaşanan şiddetli çatışmalarda şehit olan Tümgeneral Polat Haşimovun annesi Şuşa şehrinde Özel Kuvvetlere hitap etti.

"TÜRK EĞİLMEZ, EĞİLSE DE SINMAZ"

Özel Kuvvet askerlerine oğullarım diye hetap eden Haşimovun annesi şu ifadeleri kullandı;

"Kartal yuvasından kartal çıkar. Siz bizim kartallarımızsınız. Sağolun benin oğullarım. Biz Azerbaycanlı olmanın yanında hepimiz Türk'üz. Sağ olunsun Azerbaycan, sağ olsun Türkiye. Türk eğilmez, eğilse de sınmaz. Sağolunsun Türk halkı,  Sağolunsun Azerban halkı. Allah sizden razı olsun"

Ermenistan Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine saldırmış ve burada Kolordu Komutanı Tümgeneral Polat Haşimov, Albay Ilgar Mirzaev, iki binbaşı, 2 astsubay ve bir er şehit olmuştu.

GENERAL HAŞİMOV'U ŞEHİT EDEN ERMENİ KOMUTAN SAVAŞTA ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye'de de eğitim gören Azerbaycanlı General Polat Haşimov'un katledilmesini planlayan ve ardından Başbakan Nikol Paşinyan tarafından "Milli Kahraman" madalyası alan Ermeni komutan Ruben Sanamyan savaşın ilerleyen günlerinde öldürülmüştü.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Sahip Atalı 23.09.2021 21:04
    Tekbir yürek olur Şehitler ölmez Vatan bôlünmez diye Azerbaycan;Türküye Dünyalara Böyle Haykırırız!!! Hâïnlere Kalleşlere ve Türk'ün düşmanlarına!!! Karşı Her dâîm yaşasın kardeşliğimiz!
  • ali 23.09.2021 20:39
    Azerbaycanlı Türk kardeşlerimiz karabağdaki işgalci ermenilerden kurtuldular. Darısı bizim başımıza. Birde biz içimizdeki işgalci ermenilerden kurtulsak.
  • Kartal 23.09.2021 20:21
    Kartal yuvasından kartal çıkar
  • Osmanlı 23.09.2021 20:15
    Türk eğilmez,annemiz ne güzel söylemiş. Biz eğilmeyiz ve eğilmeyeçeğiz. Sadeçe ve sadeçe Rabbimiz huzurunda eğiliriz.
  • Mücahit 23.09.2021 19:13
    Duygulanmamak mümkün değil. Tüm Türk ve İslam dünyası hep beraber olsun amiin.
Daha fazla yorum görüntüle