Okula gidilen gün sayısı düşürülecek mi? MEB öğrenciler haftada kaç gün yüz yüze eğitim alacak?

Okulların kapanması, ders saatlerinin düşürülmesi ikili ve üçlü eğitim sistemine geçilmesi gibi konular öğrenciler tarafından merak edilen bir gündem maddesi ise ders işlenen gün sayısı oldu. 6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitim haftanın beş günü devam ediyor. Okullardaki öğrenci sayılarının fazla olması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı alternatif modeller üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Peki okullarda kaç gün ders yapılacak? İşte MEB Bakanlığının kararı...

Okula gidilen gün sayısı düşürülecek mi? MEB öğrenciler haftada kaç gün yüz yüze eğitim alacak?
Okula gidilen gün sayısı düşürülecek mi? MEB öğrenciler haftada kaç gün yüz yüze eğitim alacak?
GİRİŞ 01.10.2021 09:30 GÜNCELLEME 01.10.2021 14:36
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Eylül ayının ilk haftasında başlayan yüz yüze eğitim haftanın 5 günü devam ediyor. Vaka ve temaslı öğrenci sayısı nedeniyle Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde eğitime ara veren sınıflar bulunuyor. Durum böyleyken Milli Eğitim Bakanlığı bu süreci en az hasarla atlatabilmek için alternatif yöntemler geliştirmek için düğmeye bastı. Kabalalık öğrenci sayısına sahip okullarda ikili ve üçlü eğitim sistemi uygulanırken İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri sabahçı-öğlenci olarak okula gidiyor. MEB bu yıl öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için kapanma uygulamayacak. Bilim Kurulu toplantısı sonrası eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Fahrettin Koca, eğitimde yeni modellerin sinyallerini vermişti. Peki haftada kaç gün ders yapılacak? Okula gidilen gün sayısı düşürülecek mi? İşte okullarla ilgili yaşanan son gelişmeler...

MEB Bakanı duyurdu! Tüm okullarda ders saati azaltılmayacak! Hangi illerde ders saati düşürülecek?MEB Bakanı duyurdu! Tüm okullarda ders saati azaltılmayacak! Hangi illerde ders saati düşürülecek?

Okullarda Gün Sayısı Düşecek Mi?

6 Eylül tarihinden itibaren İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tam zamanlı olarak Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü okula gidiyor. Milli Eğitim Bakanlığı vaka ve temas nedeniyle eğitim öğretime ara verilen sınıflar olduğunu daha önce yaptığı açıklamalarda duyurmuştu.

Yüz yüze eğitimde 2021-2022 yılında okulların kapanması konusu MEB'in gündeminde bulunmuyor. Bakan Mahmut Özer daha önce yaptığı açıklamada okulların açık olmasının bir milli güvenlik unsuru olduğunu belirtmişti. Uzaktan eğitim tam anlamıyla öğrenci ihtiyaçlarına yanıt veremediğinden bu yıl yüz yüze eğitimin devam etmesi bekleniyor. Vaka ve temaslı öğrenci sayısındaki artış sonrası ise alternatif uygulamalar gündeme geldi.

Kalabalık öğrenci sayısına sahip okullarda alternatif olarak ise ders işlenen günlerin azaltılarak öğrencilerin daha sağlıklı bir şekilde seyrek öğrenci sayısıyla okula gelmesi gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, henüz bu konuyla ilgili somut bir açıklama yapmasa da alternatif olarak çalışmalarını sürdürüyor. Tüm okullarda bu uygulamanın hayata geçirilmesi şimdilik mümkün gözükmese de İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri, bölgesel olarak bu kararı uygulayabilir. Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandığında detaylara bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bakan Fahrettin Koca Ne Demişti?

Geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunmuştu. Okulların asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarcı olduklarını dile getiren Bakan, eğitim süreleri, günlere dağılımı, ikili ya da üçlü öğretime geçmesi, ders sürelerinin azaltılması gerekirse hafta sonları da eğitim yapılması dahil tüm alternatif kararların uygulanabileceğini ifade etti.

Kabine Toplantısı Bugün Yapılacak!

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük koronavirüs tablosu açıklanmaya devam ediyor. Aşılama çalışmaları devam ederken 26 Eylül tarihine ilişkin vaka sayıları açıklandı. Son 24 saatte 341 bin 221 test yapılırken, 25 bin 861 kişinin testi pozitif çıktı. Vaka sayılarındaki dalgalanma devam ederken koronavirüs nedeniyle 228 kişi hayatını kaybetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayıları aşılama çalışmaları ve yüz yüze eğitim bilançosuyla ilgili tüm bakanlara detaylı bir sunum yapacak. 

YORUMLAR 144
  • Feyza 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim oğlum ısparta merkezde1 sınıf öğrencisi 39 kişilik sınıfta derse katılıyor ben bundan dolayı ciddi manada rahatsızım malesef sesimi duyuramıyorum umarım burdan duyan olurda bir çözüm yoluna gidilir ilgili yerlere yazdım bana gelen cevap okul müdürü ile görüştük sınıf sayısı kurallara uygun dendi
    Cevapla
  • Suat Öz 2 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi dönemi ders saatlerinin azaltılması için bir fırsat.Haftada, liselerde 40 saat ders olmaz. Liseler 4 yıla çıktı .Matematik haftada 6 saat sonuç yine eksi.Ders saatleri isterse 60 saat olsun haftada sistem değişikliği lazım.
    Cevapla
  • Dddd 2 yıl önce Şikayet Et
    Haftada 2 gun olsun okul kapanmasın gerekirse. 2 gun yapın ama kapanmasın okullar
    Cevapla
  • Ayşe hatip 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet çok doğru söylüyorsun
    Cevapla
  • Funda 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet vaka sayıları artıyor ama bunum yapışan bunca seyle degılde okullamı alakası var egıtım bıttı bunca yoklugun ıcınde bır dünya masraf yaptık 2 cocuk ek kıtaplar boyuna para herkez aynı durumdadır muhtemelen eve kapatınca ne olacak parta sokaklarda aksam eden cocuklar görüyoruz ... benım cocukşarımın ne sucu var egıtım alsınlar dıye onları tüm mücadelemle okula yolluyorum sokak yok park yok akraba ziyareti yok... hayatları bitmiş egırım hakkı her cocugun hakkı eve kapatıp kucuk ekranlara kımse onları hasp edemez benım evde egıtım yapacak ne telefonum var ne tapletım elımde kırık bır telefonum var o zaman herkeze tablet ve ınternet saglayabılecekmısınız
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi haklısınınız ama 1 ögreci olse iyi olurmu kac bin kişi toplu alanda duruyor
    Cevapla
  • Fadime duran 2 yıl önce Şikayet Et
    Asi var diyor bakan çocukları aşılamış mi acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış