İtalyan Analist Daniele Santoro, Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'de Mavi Vatan'ı gerçekleştirmesi durumunda tam bir süper güç olacağını söyledi.

"Türkiye her ne kadar büyük bir güç olsada halen limitleri var" diyen Santoro, Türkiye'nin egemenliğini Ege ve Kıbrıs'a yayması halinde bu durumun ABD'nin çıkarlarına ciddi zarar vereceğini ifade etti.

Türkiye'nin bölgede güçlenmesinin ABD'nin çıkarlarına ters düşeceğini belirten Santoro, "Bu nedenle ABD gerekirse Türkiye'ye karşı çıkmak zorunda kalır. Tabii bu doğrudan askeri bir yolla olmaz" diye konuştu.

"Kıbrıs olmadan Mavi Vatan yürütülemez"

Fransa gibi ülkelerin Türkiye'ye karşı Yunanistan'a destek vereceğini aktaran Santoro, Türkiye'nin Libya'daki askeri varlığına da değindi.

"Türkiye'nin Libya'yı tamamen kendine bağlaması ABD'nin çıkarına olmayacaktır ve Türkiye'nin büyük bir sıçrama yapmasına izin verecektir" diyerek sözlerini sürdüren İtalyan analist, Kıbrıs'ın Türkiye için stratejik bir öneme sahip olduğunu ve "Mavi Vatan" politikasının Kıbrıs olmadan yürütülemeyeceğini kaydetti.

"Hiçbir ülke bunu kabul etmez"

"Hiçbir ülke o konumda bulunan bir adanın düşmanın elinde olmasını kabul etmez" diyen Santoro, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin küçük bir parçası olan Kıbrıs, Anadolu ile son derece bağlantılıdır ve bu ada Türkler tarafından kendi ulusal topraklarının ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilir. Kıbrıs'ta bir tek Türk olmasa bile Kıbrıs'ın Türkiye için önemi kesinlikle değişmez çünkü Türkiye için Kıbrıs jeopolitik bir meseledir."

Yorumlar 12 Yorum Var
  • kimseaptaldeğil 27.09.2021 17:32
    mavi vatan dost ve müttefik lerimizin hiç bir zaman aleyhine değildir. tam tersine bizim kaynaklarımız dost ve müttefiklerimizin de kaynaklarıdır. Yunanistan türkiyenin düşmanı değildir. Yunanlı siyasiler köşeleri dönmek için, iktidarlarını koruyabilmek için halkı kışkırtıyor. Yunanistan halkı da Türkiye halkı da aptal değil. Hepsi siyasilerin oyunlarının farkında.
  • vatandaş 27.09.2021 15:57
    hadsiiiizzzz, Türkiye zaten süper güj
  • Bozkurt 27.09.2021 15:37
    Akp chpyi lağım kuyusuna atsa sabaha zaten süper güç olarak uyanırız. Adamlar hainlikle yarışıyor. Şerde hemen biraraya geliyor. Bizimkiler ihale kovalıyor. Reis yine kendi başına çabalayacak gibi.Rabbim yardımcımız olsun.
  • MSELİM 27.09.2021 15:00
    on Osmanlı gücünde ki bir Türkiyenin doğumu çok yakındır inşallah Allah böyle taktir etmişse ey ab abd boşuna çırpınmayın. zulmün ömrü 100 ü geçmez sizinde ömrünüz bitti sonunuz geldi demektir.
  • urfalı 27.09.2021 14:57
    ateşi bol olsun ecevitin, rahmetli erbakanı engellemeseydi kıbrısın tamamı bizim olurdu.başımızda ağrımazdı.
Daha fazla yorum görüntüle