Çankırı Valisi Ayaz'dan 18 yaş altı vaka uyarısı

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, "İlk defa geçen hafta 18 yaş altı vaka sayımız, yüzde 20'nin üzerine çıktı. Veliler tereddütlü ama çocuklarımızın da aşı olmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Çankırı Valisi Ayaz'dan 18 yaş altı vaka uyarısı
Çankırı Valisi Ayaz'dan 18 yaş altı vaka uyarısı
GİRİŞ 27.09.2021 16:24 GÜNCELLEME 27.09.2021 16:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, "İlk defa geçen hafta 18 yaş altı vaka sayımız, yüzde 20'nin üzerine çıktı. 18 yaş altı vaka sayımız, daha önce yüzde 3'lerdeydi. Hastanemize de ağır semptomlarla gelen çocuk sayısında artış var. Veliler tereddütlü ama çocuklarımızın da aşı olmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Vali Abdullah Ayaz, Hazım Dağlı İlkokulu ve Şehit Yücel Karahasan Ortaokulu'nu ziyaret ederek, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Vali Ayaz, öğretmenlerden az da olsa aşı olmayanlar olduğunu belirterek, "İlimizdeki veriler aşı olunması gerektiğini gösteriyor. Bir uyarı daha yapmak gerekiyor. 2 doz Sinovac kesinlikle koruyucu değil. En az 3 doz yapılması gerekiyor. Biz 3'üncü dozun Biontech olmasını tavsiye ediyoruz. Veliler tereddütlü ama çocuklarımızın da aşı olmasını tavsiye ediyoruz. Benim 15 ve 12 yaşlarındaki çocuklarım aşı oldular. İlk defa geçen hafta 18 yaş altı vaka sayımız, yüzde 20'nin üzerine çıktı. 18 yaş altı vaka sayımız, daha önce yüzde 3'lerdeydi. Hastanemize de ağır semptomlarla gelen çocuk sayısında artış var. Çocuklarımız hastalığı önceki gibi geçirmiyor. Tüm halkımıza bu konuda dikkatli olmalarını öneriyoruz" dedi.

Yeni eğitim- öğretim döneminde öğretmenlere kapısının her zaman açık olduğunun altını çizen Vali Ayaz, "Derdiniz, derdimizdir. Bu büyük zorlukların yaşandığı pandemi döneminde özellikle bir sıkıntı yaşanırsa bundan mutlaka bizim haberimiz olsun. Şu anda en büyük önceliğimiz eğitimin sağlıklı bir şekilde yürümesi. Hem sizlerin hem çocukların hem de velilerin sağlığı önceliğimiz. İnşallah bu süreci sağlıklı bir şekilde yönetir ve atlatırız" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Kalem 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi bilimsel gerçeğe dayanarak çocukların da aşı olmasını tavsiye ediyorsun ?
    Cevapla
  • inegöl mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    valinin açıklaması 2 doz Sinovac kesinlikle koruyucu değil. En az 3 doz yapılması gerekiyor. Biz 3'üncü dozun Biontech olmasını tavsiye ediyoruz. vali bey tavsiyelerinizi kendinize saklayınız.virüs bu kadar ölümcül ise suriyelilerin kaldığı mülteci kampında ve afrika kıtasındaki insanların yaşadığı uygunsuz olan yerlerde insan nüfusu kalmazdı.afrikada insanlar su bulamıyor.bugüne kadar devlet tarafından mülteci kampında virüs kaynaklı ölen insan sayısıyla ilgili hiçbir açıklama gelmedi.bu oyuna karşı çıkmayanlar bu oyunun bir parçası olurlar.
    Cevapla
  • HASAN 2 yıl önce Şikayet Et
    sorumluluğu vali alırsa olabilir yaptırırz
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bebeklere kadar inecek anlaşılan bu aşılama insanları alıştırmaya çalışıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık