Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Gerçekten tarihi bir karar aldık' diyerek Paris İklim Anlaşmasıyla ilgili alınan kararı duyurdu.

Erdoğan, ''Türkiye, iklim değişikliği konusunda tarihi bir adım atıyor. Önümüzdeki ay Meclis’in yeni yasama yılının başlamasıyla bu anlaşmayı onaylama kararı aldık. BM Genel Kurulu’nda duyurduğumuz bu kararımızın ülkemize ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Kasım ayına kadar inşallah onay sürecini tamamlamış olacağız.'' dedi.

Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

BM Genel Kurulu'ndaki hitabımda ülkemiz için çok önemli olan bir müjdeyi de tüm dünya ile paylaştık . Yeşil kalkınma devriminin tabi sonucu olan İklim Konusunda yeni ve tarihi bir adım atıyoruz. Paris İklim Anlaşmasına mutabakat veren ülkeler arasında yer alıyor.

Son dönemde yaşanan gelişmeler, ülkemize verilen taahhütler ile önümüzdeki ay bu anlaşmayı onaylama kararı aldık. BM'de duyurduğumuz bu kararın ülkemiz ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Kasım ayına kadar inşallah onay sürecini tamamlamış olacağız.

Esasen AB yeşil mutabakatına uyum için gereken eylem planını hazırlayarak bu konuda önemli bir adım atmıştık. Girdiğimiz bu yeni yol Cumhuriyet döneminde Türkiye'nin yaptığı en keskin tercihlerden birini ifade ediyor.

Yapılan işi değersiz hale getirmeye, önemsizleştirmeye çalışsa da gerçekten tarihi bir karar aldık. Anlaşmalara taraf olduğu halde yükümlülüklerini yerine getirmeyenler artık Türkiye'yi eleştiremeyecekler. Tam tersine artık biz onları her platformda yükümlülüklerini yerine getirmeye davet edeceğiz.

Bu tercih bizim için lüks, kayıp değil tam tersine bugünden geleceğe hazırlanmanın yol haritası olacaktır. Madem iklim değişikliği bir gerçektir elbette Türkiye böyle bir hayati meselede öncü rol üstlenecektir.

Yaşadıkları yerler su altında kalacak milyonlarca insan her geçen yıl bu hakikatle yüzleşmek zorunda kalacaktır. Bizim böyle bir sürecin dışında kalmamız düşünülemez.

İklim değişikliği konusunda da bizim safımız mazlumların yanı olacaktır. İlgili kurumlarımız şimdiden 2053 taahhüt olan net emisyon olan eylem planlarını hazırlamaya başlamıştır.

Enerji, savunma, sanayi başta olmak üzere hayatımın her tarafını kuşatan bu eylem planları meclisimizin onayının ardından yürürlüğe koyacağız. Bu hususta emeği, katkısı olan bakanlıklarımıza, kurumlarımıza ve diğer herkese şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Karakartal 28.09.2021 10:30
    Süper güç denilen ülkeler bu karari aldı mı da biz alıyoruz. Atmosferi en çok kirleten onlar uydurdukları kararlara uyan bizleriz yazık.
  • Suad 28.09.2021 09:39
    Allah sonumuzu hayr eyleye.
  • ibrahim65 28.09.2021 05:21
    Bazen düşünüyorum da ne yazık ve basit düşünüyoruz başlığı okurken dedim ki acaba ülkemiz için ne yaptık ama bakıyorumda yine başka sistemin kurbanı olmuşuz .
  • Harranlı 28.09.2021 05:02
    İnekleri de yok edecek misiniz? Sizinkiler (Bill Gates ve tayfası) öyle diyordu. Küresel ısınmaya tetikliyorlarmış!
  • Bünyamin 28.09.2021 00:22
    Sayın başkanım,biz seni daha çok ararız..
Daha fazla yorum görüntüle