Bursluluk ödemeleri ne zaman yatmaya başlayacak? 2021 İOKBS burs ücretleri zamlandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılayabilmesi amacıyla bursluluk sınavı düzenleniyor. 5 Eylül'de yapılan bursluluk sınavı sonuçları az önce açıklandı. Sınav sonuç heyecanı yaşayan öğrencilerin merak ettikleri bir diğer konu ise burs ücretleri oldu. Burs almaya hak kazanan ortaokul ve lise öğrencileri burslar ne zaman yatacak? sorusuna cevap arıyor. İşte MEB'in yaptığı o açıklama...

Bursluluk ödemeleri ne zaman yatmaya başlayacak? 2021 İOKBS burs ücretleri zamlandı mı?
Bursluluk ödemeleri ne zaman yatmaya başlayacak? 2021 İOKBS burs ücretleri zamlandı mı?
GİRİŞ 29.09.2021 09:12 GÜNCELLEME 29.09.2021 09:13

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı için düzenlenen İOKBS sınav sonuçlarını açıkladı. Sınavdan aldıkları puanları ve burs alıp alamayacaklarını öğrenenler burs ücretlerini ve ne zaman hesaplara yatacağını gündemlerine aldı. Burs ödemeleri geçtiğimiz sene 2 kere arttırılmıştı. Ortaokul 5,6,7,8 ve lise 9,10 ile 11. sınıflar yapılacak burs ödemelerinden faydalanacak. Burslar diğer çocuk kontenjanı, öğretmen çocuğu kontenjanı, kanunla özel hak tanınanlar, ve oturduğu yerde okul olmayan öğrenciler olarak veriliyor. Sınav sonuçlarının öğrenilmesinin ardından gözler yeni eğitim dönemi öncesinde verilecek burs miktarına çevrildi. Peki 2021 bursluluk sınavı burs ücretleri ne kadar zamlandı mı? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan ücretler...

MEB 2021 Bursluluk Sınavı Ücreti Ne Kadar?

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılında burs ücreti olarak öğrencilere 350 ile 360 TL arasında ödeme yapıyordu. Bu yıl düzenlenen sınav sonuçlarının ardından devlet tarafından öğrencilere sağlanan burs imkanında iyileştirme yapılarak bu miktarların 380 TL seviyesine çıkartılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama bulunmazken gelişmeleri bu haber üzerinden takip edebilirsiniz.

Burs Ödemeleri Hesaplara Ne Zaman Yatar?

2021 yılında bursluluk sınavı sonuçlarına göre başarılı olan ortaokul ve lise öğrencilerine burs ödemeleri Ekim ayından itibaren yapılacak. Burs ödemeleri "Bursluluk Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümlerine göre verilecek. 

Burs Hangi Durumlarda Kesilir?

Bursun devamı, kesilmesi ve itirazlara ilişkin iş ve işlemler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda yatılılık, bursluluk, sosyal yardımlar ve okul pansiyonları yönetmeliğinin 18.maddesine göre yapılacak.

  • Ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya son sınıfta beklemeli duruma düşen öğrencilerin bursları ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir.

  • Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu burslu olarak tamamlayan öğrencilerden, resmi ve örgün ortaöğretim kurumlarına gündüzlü olarak devam edenlerin bursluluk durumları, ilgili okul müdürlüklerince e-Burs sistemi üzerinden güncellenir. Bu öğrencilerin bursları, ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu tamamladıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren kayıt yaptırdıkları ortaöğretim kurum müdürlüklerince ödenir. 

  • Bakanlığa bağlı resmi ve örgün eğitim kurumlarından ayrılanlar ile parasız yatılılığa geçen öğrencilerin bursları, ayrıldıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilir.

  • Bursluluğu sona erenlerin durumları, ayrıldıkları okul müdürlüklerince öğrencinin ayrıldığı tarihi takip eden ayın ilk üç iş günü içerisinde e-Burs sistemi üzerinden iptal edilir.

  • Burs kayıt kabulleriyle ilgili itirazlar, kayıt süresi içerisinde ilgili okul müdürlüğüne yapılır. Yapılan itirazlar beş iş günü içerisinde değerlendirilir ve sonuçlandırılır

Sınava İtirazlar 5 Gün İçerisinde!

Bursluluk sınavı itirazları sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 5 (beş) iş günü içerisinde gerçekleştirilecek. Başvurular ÖDSGM resmi internet sayfasında yer alan sınav itiraz bölümünden elektronik veya yazılı olarak yapılacak. Elektronik veya yazılı itiraz başvurusu yapacaklar devlet bankalarına 30 TL sınav itiraz ücreti yatırmalıdır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı