Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Hasanlar köyünde çiftçilik yapan Fahrettin Demir’in ata tohumlarından yetiştirdiği nefis kavunlar büyük ilgi görüyor.

28 yıldan beri yerli kavun ekimi yaptığını söyleyen çiftçi Fahrettin Demir, ”Hibrit tohumlara güvenmediğim için kavun yetiştiriciliğinde özellikle bölgemiz iklimine uyan, lezzetli olan ve genetiğine müdahale edilmemiş ata tohumlarını tercih ediyorum. Ayrıca yetiştirme sürecinde organik gübre kullanıyorum. Amacım ata tohumlarının kaybolup gitmesini önlemek ve gelecek nesillere taşımak” dedi.

“Yerli kavunları pazarda satmakta sıkıntı çekmiyorum”
Yerli kavunları pazarda satmakta sıkıntı çekmediğini söyleyen Demir, ”Şu anda kışlık organik yerli kavun, Polatlı ve Davutbey kavun çeşitleri yetiştiriyorum. Yıllardan beri ata tohumlarımızdan yetiştirdiğim kavunların lezzeti ve aroması bilindiği için pazarda kısa sürede tükeniyor. Yıllık 35-40 dönüm kavun ekimi yapıyor ve 80-100 ton arasında ürün elde ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • G.Osman PAŞAOĞLU 28.09.2021 15:09
    @Mehmet Kandemir Ata tohumu vardır. Aslanlar gibi bunun mücadelesi son nefese kadar devam etmektedir. Toprağın ilaçlı olup olmaması organik olup olmadığı ile alakalı. Ayrıca çiftçi organik gübre kullandığını da beyan etmiş. Bilip bilmeden olayı sulandırmayın..
  • Mehmet Kandemir 28.09.2021 13:10
    Ata tohumu bir yalan.. Melezleme yolu ile dünyadaki bütün tohumların genetiği ile oynanmıştır. Artık ata tohumu kalmadı.. Kaldı ki kalsa bile yetiştirilirken ata tohumunun yetiştirildiği toprağın hiç suni gübre veya üretimde ilaç verilmemiş olması gerekir. Ata tohumunun satışı da üretimi de yasaktır. Masal anlatıyorlar...
  • Bamsı 28.09.2021 12:05
    maşallah Rabbim nazardan saklasın. Abime helal olsun