AÖF’ten Açıköğretim öğrencilerine kayıt silme uyarısı! 2021 AÖF kayıt yenileme ne zaman sona erecek?

Anadolu Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimini ilan etti. Güz dönemi kayıtları 8 Ekim itibariyle sona erecek. Ders seçimi ve kayıt yenileme ücretini yatıran öğrenciler sistem üzerinden kayıtlarını kontrol edecek. Açıköğretim Fakültesi 4 dönem üst üste kayıt yenileme yapmayan İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencilerinin kayıtlarının silineceğini duyurdu. Peki AÖF sınavları ne zaman? İşte kayıt ve sınav işlemlerine ilişkin tüm detaylar...

AÖF’ten Açıköğretim öğrencilerine kayıt silme uyarısı! 2021 AÖF kayıt yenileme ne zaman sona erecek?
AÖF’ten Açıköğretim öğrencilerine kayıt silme uyarısı! 2021 AÖF kayıt yenileme ne zaman sona erecek?
GİRİŞ 04.10.2021 10:00 GÜNCELLEME 04.10.2021 10:00
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Anadolu Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimini İktisat ve İşletme öğrencileri ile paylaştı. AÖF güz dönemi kayıtları anadolu.edu.tr adresi üzerinden alınmaya başlandı. AÖF'te bu yıl otomatik ders ataması gerçekleşmeyecek. Öğrenciler 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçimlerini yapacak. Anlaşmalı bankalar üzerinden AÖF kayıt yenileme ücretini yatıran adayların işlemleri sona erecek. Geride bıraktığımız dönemde vize ve final sınavları online yapılırken yaz okulu sınavları yüz yüze gerçekleştirilmişti. Kayıt için araştırma yapan öğrencilere üniversiteden kayıt silme uyarısı geldi. Bu yıl benzer şekilde güz dönemi sınavları yüz yüze imkanlarla gerçekleştirilecek. Peki AÖF sınavları ne zaman yapılacak? İşte Açıköğretim sınav ve kayıt yenileme işlemlerine ilişkin tüm bilgiler...

Anadolu Üniversitesinden Öğrencilere Kritik Uyarı!

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesinden yapılan açıklamada 17 Nisan 2020 tarihinde resmi gazetede yayınlanan kanunda yapılan değişiklik hatırlatıldı. Açık öğretim sisteminde üst üste 4 dönem kayıt yenileme yapmayan öğrencilerin programla ilişiği kesileceği duyuruldu. Öğrencilerin öğrenimlerine devam etmeleri için bu süreçte kayıt yenileme yapmaları gerekiyor. 

AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

Anadolu Üniversitesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine göre kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül tarihinde başladı ve 8 Ekim saat 23.59'a kadar devam edecek. Kayıt yenileme işlemleri anadolu.edu.tr adresinde bulunan kayıt otomasyonu üzerinden yapılacak. e-Devlet veya öğrenci giriş seçeneği ile sisteme giriş yapan öğrenciler sırasıyla ders seçimi, AÖF kayıt yenileme ücretini ödeme, otomasyondan kayıt kontrolü yaparak işlemlerini tamamlayacak. 

Kayıt yenileme takvimi içerisinde öğrenciler mutlaka kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kontrol etmelidir. Kayıt yenileme işleminin yapılması için öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçimi yapması gerekiyor. Ders seçimi yapmayan veya eksik seçim yapan öğrencilere otomatik ders ataması yapılmayacak. AÖF kayıt yenileme ücreti Ziraat Bankası üzerinden yatırılacak. Öğrenci adayları, kredi kartı, hesap kartı, internet bankacılığı, ATM ve mobil uygulama üzerinden ücretlerini yatırabilir.

Kayıt yenileme ücreti, kayıt yaptırılacak ön lisans ve lisans bölümlerine göre değişir. Sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetlerin karşılığı olan staj uygulama dersi olmayanlar için AÖF kayıt yenileme ücreti alt limiti 320 TL olarak belirlenmiştir. Sosyal hizmet, Görsel İletişim Tasarım, lisans bölümleri için alt limit 495 TL'dir. Tekniker unvanı verilen programlarda ise kayıt ücreti 350 TL olarak yatırılacak.

AÖF Güz Dönemi Sınavları Yüz Yüze Yapılacak!

Anadolu Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılında yaz okulu hariç tüm sınavları internet üzerinden gerçekleştirildi. Yüz yüze eğitime başlanması, okulların açılmasının ardından Açıköğretim'de kritik bir karara imza atıldı. Bu dönem vize ve final sınavları yüz yüze olarak yapılacak. Anadolu Üniversitesi 2021-2022 sınav takvimine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR 48
  • Sevgül ışık 2 yıl önce Şikayet Et
    Online ortamında devam etmesi hem sağlık hem zaman kaybi dolayısı ile devam etmesi uygun olur..bu şekilde herkes için yüzyüze maddi manevi zarardir
    Cevapla
  • Sevilay Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında AÖF kurulduğu günden bu yana dersler nasıl bir sınıf ortamında gerçekleşmiyorsa sınavlarında o şekilde sınıf ortamında olmaması gerekmekte idi fakat bu şimdiye karar denenmedi. Bu pandemi sürecinde denendi ve gayette iyi oldu bu durumun devam etmesi mantıklı. Hem çalışan insanların izin almalarına zaman kaybetmelerine gerek kalmayacak hemde sağlık açısından insanların sağlıklarını kaybetmeleri yada ölmeleri söz konusu olmayacak.
    Cevapla
  • Ayşegül 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar hgs vs işlemleri istiyor giriyorum kabul.etmiyor müşteri hizmet leri saolsun cvb vermiyor bilgisi olan varmi
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    'Kayıt yenilemedigi dönem sayısı 2' olarak gözüküyor. 8 ekime kadar kayıt yapmazsam ve kayıt süresi geçerse, Kayıt yenilemedigi dönem sayısı 3 mü olacak yoksa kaydımı silecekler mi? Simdi kayıt yapmak istemiyorum bosuna.
    Cevapla
  • Aöf 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim kaydım silinmiş af bekliyorum ne zaman olur galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı