Diyarbakır'da yaklaşık bir aydır hıçkırık nöbeti geçiren 28 yaşındaki Süleyman Çetinkaya, tedavi olup, sağlığına kavuşmak istiyor.

Merkez Yenişehir ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Çetinkaya, bir ay önce başlayan ve aralıksız devam eden hıçkırık nedeniyle zor günler geçiriyor. Çetinkaya, yaşadığı mide rahatsızlığından sonra bir aydır hıçkırık nöbeti geçirdiğini söyledi.

Diyarbakır'da birçok doktora başvurduğunu, ancak rahatsızlığına teşhis konulamadığını ifade eden Çetinkaya, iştahının kesildiğini, her yemekten sonra istifra ettiğini ve bundan dolayı bir ayda 80 kilodan 65 kiloya düştüğünü belirtti.

Bir ayda 15 kilo verdi

Çetinkaya, artık bu duruma dayanamadığını ifade ederek, "Gece gündüz hıçkırıyorum. 15 kilo verdim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çaresizlik içerisindeyim. En son sabah istifra ederken kan geldi. Doktorlar bana hastalığımın psikolojik olduğunu söyledi. Psikolojik olsaydı, geçerdi. Geçmiyor ve hala devam ediyor." dedi.
Sürekli hıçkırdığı için uyuyamadığını, uykuya hasret kaldığını anlatan Çetinkaya, tedavi olmak istediğini aktardı.

"Durumum iyi değil"

Çetinkaya, "Durumum iyi değil. Yetkililerden bir çare bulmalarını istiyorum. Hıçkırıktan konuşamıyorum bile. Önce geçici gözüyle baktım ama hala devam ediyor. 10 dakika kesiliyor ondan sonra sürekli devam ediyor. Geceleri yatmama izin vermiyor. Bu normal değil. Bana yardım etsinler, ricada bulunuyorum. Böyle giderse annemin gözleri önünde öleceğim." diye konuştu.

Anne İmiş Kaymak da oğlunun durumunu gözyaşları içerisinde anlattı.

Eşini yıllar önce kaybettiğini, oğlu ve kızını tek başına büyüttüğünü ifade eden Kaymak, kızının evli olduğunu, oğlu ile beraber yaşadıklarını söyledi.
Kaymak, oğlunun durumuna çare bulunmasını istediklerini belirterek, "Bir aydır oğlum bu halde, hıçkırığı devam ediyor. Oğlumun tedavi olmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Dicle Üniversitesi araştırmaya başladı

Diyarbakır'da yaklaşık bir aydır hıçkırık nöbeti geçiren 28 yaşındaki Süleyman Çetinkaya'nın rahatsızlığının teşhis edilmesi için Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tetkik yapıldı.

Merkez Yenişehir ilçesinde, bir ay önce başlayan ve aralıksız devam eden hıçkırık nöbeti nedeniyle zor günler geçiren 28 yaşındaki Çetinkaya, DÜ Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. Şikayetlerini anlatan Çetinkaya'nın beyin emarı (MR) çekildi, kan tahlilleri yapıldı.

Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebahat Taşdemir ile de görüşen Çetinkaya, mide rahatsızlığından sonra bir aydır hıçkırık nöbeti geçirdiğini, Diyarbakır'da birçok doktora başvurduğunu ancak rahatsızlığına teşhis konulamadığını söyledi.

İştahının kesildiğini, her yemekten sonra istifra ettiğini, bundan dolayı bir ayda 15 kilo verdiğini anlatan Çetinkaya, uyumadığını ve çok sıkıntı yaşadığını belirtti.

Prof. Dr. Taşdemir,Çetinkaya'nın rahatsızlığının yapılan tetkiklerin sonucuna göre belirleneceğini ifade ederek, "Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını sağlarız. Her bulantı, istifra ve hıçkırık mide ve bağırsakla ilgili değil. Bazen beyinle ilgili de olabiliyor. Hastamıza doğru tedaviyi verebilmemiz için laboratuvar sonuçlarını beklemek zorundayız. Sonuçlarına göre gerekli tedaviyi uygulayacağız." dedi.

Yorumlar 54 Yorum Var
  • Leyla 30.09.2021 21:26
    Eşim yıllardır ara ara 2-3 gün süren hıçkırık nöbetleri gecirir hemde çift hıçkırık nöbeti. Internette yazan her yöntemi denemeye başlarız kimi zaman işe yarar kimi zaman yaramaz. En son 1 hafta önce dürümdeki çiğ soğandan dolayı midede yanma ve hıçkırık başladı. 2 kaşık tahin verdim arkadaş tavsiyesiyle hıçkırık geçti ertesi gün yine başladı yine 2 kaşık tahin yedi hemen kesti hıçkırığı.
  • EYYÜP 30.09.2021 19:50
    Karanfili ağzınıza tutun emin ayrıca taneleri yutun
  • sagimsolumsobe 30.09.2021 19:48
    cozumu basit, firtinali havada, cikan bir hortumun altina girsin, master yapsin..aninda cozum elimallah..bende denedim, elimemi yapisacak dedim..yapisti ..ve gecti...denemekte fayda var..bayan hastalar icinde ayni durum sozkonusu..denesinler aplalar..cmis olsun
  • Mehmet 30.09.2021 19:10
    Burnunu tutup tıkayarak 10 yudum su içsin Genelde işe yarıyor
  • izmir-doğru söyler 30.09.2021 18:09
    midesi rahatsız mide bulantısı ile başlamış aşırı üşütme mideyi cola veya başka birşeyle yıldırmış
Daha fazla yorum görüntüle