HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 2023 yılında yapılacak seçimlere ve ittifak çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, 'üçüncü yol' ittifakına değindi. Buldan, parlamento seçimlerinde Millet İttifakı'na ihtiyaçları olmadığını vurgulayarak, "Millet İttifakı dışında kalanlar, gri alanda kalanlar ve toplumun farklı kesimlerinin oluşturacağı daha demokratik bir ittifak kurmalıyız. İktidarın sandalye sayısını düşürmeliyiz." dedi.

T24'e gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partileri tarafından ‘Demokrasi Tutum Belgesi’ adıyla yayımlanan 11 maddelik deklarasyona ve ittifak çalışmalarına değindi.

"DAHA DEMOKRATİK BİR İTTİFAK İSTİYORUZ"

2023 yılında yapılacak seçimlerin parlamento ayağında ittifaka ihtiyaç duymadıklarını belirten Buldan, 'üçüncü yol' olarak nitelendirdiği ittifaka ilişkin, "Önümüzde iki seçim var. Aynı günde yapılacak. Parlamento seçiminde herhangi bir ittifaka ihtiyacımız yok. Anketlerde yüzde 13-14 rakamlarına ulaşıyoruz. Parlamento seçimlerinde daha demokratik bir ittifakı esas alıyoruz." dedi.

"AMACIMIZ İKTİDARA SANDALYE KAYBETTİRMEK"

Demokratik ittifakın içinde Millet İttifakı'nın olmadığını vurgulayan Buldan, "Onların da dışında kalan, 'gri alan' dediğimiz ve toplumun farklı kesimlerinin oluşturacağı bir ittifak olacak." diye konuştu.

Amaçlarının iktidara sandalye sayısı kaybettirmek ve HDP içinde yer almayan toplumun farklı çevrelerinin olduğunu belirten Buldan, "Farklı çevreleri de parlamentoya sokabilirsek, yüzde 10 değil 20'lere varan bir oranla parlamentoya girersek, biz o zaman demokratik ittifakı, üçüncü yolu oluşturmuş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP'NİN AÇIKLAMALARINDAN MEMNUN

Buldan, ittifak ortakları CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'de bir Kürt sorunu olduğu çözüm olarak HDP'yi göstermesine' ilişkin ise, "Bugün CHP’nin Kürt sorununun Meclis’te çözülmesi ve HDP’nin bu konuda muhatap alınması görüşünün önemli olduğunu düşünüyorum. CHP’nin bu çıkışı daha da cesaretlendirilmeli. Mutlaka gündem olmalıdır." diyerek destek verdi.

 

Yorumlar 75 Yorum Var
  • Levent 01.10.2021 20:07
    Blöf
  • Osmanlı 01.10.2021 20:00
    Yav şu teröristleri o meclisten atın artık ,kanıma dokunuyor işte, bu nsl iş
  • 'vvvvvvv 01.10.2021 19:29
    İktidarın sandalyesini düşürmekle uğraşacağınıza kendi sandalyenizi artırmaya bakın
  • Şems 01.10.2021 19:11
    Size hiç kimsenin ihtiyacı yok. Kuzu kuzu gelip yalvaracaksınız.
  • SARIÇİÇEK 01.10.2021 19:11
    hainler iş başında ama Millet uyandı yemezler artık yürüüü
Daha fazla yorum görüntüle