CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP'nin artık birlikte yol yürüdükleri inkar edilemeyecek kadar aşikar olduğu bu dönemde Millet İttifakı'nda sık sık patlak veren krizler sonrası bu kez PKK elebaşı Duran Kalkan sahneye çıktı.

2023 yılında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için  siyasi partiler, hazırlıklarına devam ediyor. Özellikle Millet İttifakı cephesinde birlikte yürüyecek partiler arasında HDP gerginliği yaşanıyor.

KANDİL'DEN CHP'YE TAVSİYE

Konuyla ilgili Kandil'den, CHP ve HDP'ye öneri geldi. Terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan, CHP'nin HDP'ye muhtaç olduğunu belirterek ittifakın devam etmesini söyledi.

"MUHTAÇSINIZ"

HDP'nin son seçimlerde CHP'nin önünü açtığını belirten Kalkan, "Mesela HDP’nin bu çıkışı; bazı CHP’liler ters yorumlayabilir ama öyle değil, CHP’lilerin de önünü açtı. Güçlendirdi. İrade kazandırdı. Yoksa AK Parti-MHP’nin koltuk değneği olmuştu yani. Demokratik çıkış, demokratik öncülük tabii ki bir irade kazandırıyor onlara da. Bu bakımdan HDP’ye muhtaçtırlar. HDP ile doğru ilişkiler geliştirerek ancak etkili olabilirler." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 126 Yorum Var
  • Kasımpaşalı 06.10.2021 08:10
    Türkiye malesef geçen gün Nedim ŞENER'in de dediği gibi sahte Atatürk ve sahte kuvayi milliye maskeleri ile adım adım bölünüyor.Turkiye Irak gibi Suriye gibi Libya gibi bu maske üzerinden katıştırılıp parçalanacak mazallah bu alçakların yüzünden.
  • Diyarbakırĺı 06.10.2021 00:31
    İpin ipleri ni chp nin yularıni eline almışlar. Bir o yandan bir bu yandan Şamarolanına cevirmisler. Yazık insan bunların hallerini ezikligini görünce acıyor doğrusu. .. eee ilke karekter olmazsa böyle olur.....
  • Baybars 06.10.2021 00:24
    İşte kim kimle yürüyor bunu iyi görmeli ben ATATÜRKÇÜYÜM DİYENLER ATATÜRK MİLLİYETÇİYDİ VE KOMİNİST DEĞİLDİ
  • Fatma 05.10.2021 23:53
    Niçin bu partiler suskun chp ip
  • Bayraktar TB-2 05.10.2021 23:47
    AB-D'de El Kaide ve Deaş partilerine veya milletvekillerine izin veriliyor mu ? Biz niye PKK ve Ermeni milletvekillerine izin veriyoruz !!
Daha fazla yorum görüntüle