Hakkari'de bazı alanlar "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terörle mücadele kapsamında bazı alanların 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

Hakkari'de bazı alanlar "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi
Hakkari'de bazı alanlar "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi
GİRİŞ 10.10.2021 16:53 GÜNCELLEME 10.10.2021 16:53

Valilikten yapılan açıklamada, terörle mücadele harekatı kapsamında milli güvenlik, kamu düzeni ve esenliğinin temin edilmesi, suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, planlanacak ve icra edilecek operasyonlarda halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada, girilmesinde sakınca bulunan yerlerde operasyonun devam ettiği süreyle sınırlı olmak üzere ilçedeki Babuş Tepe'de konuşlu birliklerin sorumluluk sahasındaki alanların geçici "özel güvenlik bölgesi" ilan edilmesinin gerektiği kaydedildi.

Bu tedbirler doğrultusunda 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun ilgili hükmü gereğince koordinat listesindeki alanların 9 Ekim'den 23 Ekim'e kadar "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği belirtilen açıklamada, detaylı bilgiye Valilik sitesinden ulaşılabileceği ifade edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı