Öğrencilere 10 bin tablet dağıtılacak! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Telekom işbirliği ile ihtiyaç sahibi öğrencilere tam 10 bin tablet dağıtımı gerçekleştirilecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tablet bilgisayarlardan yararlanabilirken dağıtımlarda öğrencilerin ihtiyaç sahibi olması şartı belirleyici olacak. Ödev, ders ve çeşitli araştırmalar için kullanılacak tabletlere ilgili yoğunken öğrenciler MEB ücretsiz tablet başvurusu nereden, nasıl yapılır? sorusuna cevap arıyor. İşte yanıtı...

Öğrencilere 10 bin tablet dağıtılacak! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat!
Öğrencilere 10 bin tablet dağıtılacak! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat!
GİRİŞ 18.10.2021 19:21 GÜNCELLEME 18.10.2021 19:21
Bu Habere 898 Yorum Yapılmış

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, 2021-2022 eğitim öğretim yılında maddi durumu yetersiz olan öğrencileri desteklemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına 10 bin tablet bağışlama kararı aldıklarını duyurdu. Öğrencileri teknolojiye ayak uydurarak ödev ve araştırmalarında kullanabilmesi için dağıtımlar MEB tarafından organize edilecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile birlikte tablet dağıtımına ilişkin detaylar belli oldu. MEB pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin devam ettiği geçtiğimiz  dönemde de bir çok ihtiyaç sahibi öğrenciyi tablet ile buluşturmuştu. Yeni eğitim öğretim yılında tablet dağıtımında benzer bir dağıtım süreci yapılacak. Peki MEB ücretsiz 10 bin tablet başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığından yapılan tablet açıklaması...

MEB (devlet) okullarında okuyan öğrenciler burs başvurusu yapabilecek! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat!MEB (devlet) okullarında okuyan öğrenciler burs başvurusu yapabilecek! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat!

İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Tabletler Türk Telekomdan!

Türk Telekom CEO'su  Ümit Önal Milli Eğitim Bakanlığına yapılan 10 bin tablet bağışı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanlıkla yaptıkları işbirliğine dikkat çeken Önal, 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte pek çok projede iş birliği yaptıkları MEB Bakanlığına 10 bin adet tablet bağışı kararı aldıklarını söyledi.

Maddi durumu yetersiz ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin derslerini teknolojiye uygun şekilde takip etmesini istediklerini belirten Önal bu şekilde öğrencilerin ödev ve araştırmalarını rahat bir şekilde yapacağını ifade etti.

MEB Ücretsiz Tablet Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı geride bıraktığımız eğitim yılında ve bu dönemde tabletleri ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracak. 10 bin tablet dağıtımı için herhangi bir başvuru ekranı veya sayfası olmayacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada 6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitimde karantina nedeniyle eğitimlerine ara veren öğrenciler olduğunu hatırlattı. Karantina sebebiyle yüz yüze eğitime devam edemeyen İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilere Türk Telekom tarafından bağışlanan tablet bilgisayarlar dağıtılacak.

Her Ay Başında Öğrencilere Yardımcı Kaynak Desteği Verilecek!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ağrı ziyaretinde öğrencilere yapılacak kaynak desteklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eğitimde fırsat eşitliği için Milli Eğitim Bakanlığının her ayın ilk haftası öğrencilere yardımcı kaynak, etkinlik kitapları, fasiküller ve öğretmenlerin kullanacağı materyallerle ilgili destek sağlayacak. Öğrenciler ve öğretmenler için ücretsiz olarak sağlanacak kaynaklar elektronik olarak erişime açılacak.

YORUMLAR 898
  • leyla 1 yıl önce Şikayet Et
    evimizde lgs öğrencisi ve artı yks öğrencisi var ve telefon kullanmıyorlar tabletimizde olmadığı için hiçbi internet sitesinden ders çalışamıyor bizede gönderilmesiniz arz ederim
    Cevapla
  • Hiranur 1 yıl önce Şikayet Et
    Lutfenn bana tablet gönderin
    Cevapla
  • Hiranur 1 yıl önce Şikayet Et
    Abi vizede ginderin lütfen
    Cevapla
  • Asya 1 yıl önce Şikayet Et
    Abi banada tablet gönderirmisin göndermessenizde canın sağ olsun 5.sinifim
    Cevapla
  • Senay 1 yıl önce Şikayet Et
    3 gidiyorum 4 kardeşiz bizde tablet gönder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...