Denetim noktasından kaçan araçtan polise silahlı saldırı

İstanbul'da "Yeditepe Huzur Uygulaması" sırasında Avcılar ve Beyoğlu'nda hareketli anlar yaşandı.

Denetim noktasından kaçan araçtan polise silahlı saldırı
Denetim noktasından kaçan araçtan polise silahlı saldırı
GİRİŞ 13.10.2021 23:33 GÜNCELLEME 13.10.2021 23:33

Polis ekipleri, Avcılar, Beyoğlu, Fatih ve Kadıköy ilçeleri başta olmak üzere kent genelindeki birçok noktada saat 19.00'dan itibaren "Yeditepe Huzur Uygulaması" gerçekleştirdi.
Uygulama kapsamında Avcılar'da Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde denetim yapan polis ekipleri, bir otomobili durdurmak istedi. Ekiplerin "dur" ihtarına uymayan sürücü, aracıyla denetim noktasından kaçarken polislere ateş açtı.
Açılan ateş sonucu bir polis memuru ayağından yaralanırken, diğer polisler kaçan şüpheliyi yakalamak için peşine düştü. Kovalamaca sonucu şüpheli, Denizköşkler Mahallesi'nde yakalandı.
Yaralı polis memuru, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

TAKSİCİYE HAKARET EDEN KADINA CEZAİ İŞLEM

Öte yandan, uygulama kapsamında Taksim Meydanı'nda kurulan kontrol noktasında polis ekiplerinin durdurup inceleme yaptığı taksinin sürücüsüne, oradan otomobille geçen bir kadın sözlü hakarette bulundu.
Polis ekiplerinin arkasından koşarak durdurdukları otomobilden indirilen kadın, daha önce taksicilerle yaşadığı sorun nedeniyle hakaret ettiğini söyledi.
Kadına, Kabahatler Kanunu'na muhalefet ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske takmamaktan cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

YEDİTEPE HUZUR UYGULAMASI

Uygulamaya, Asayiş Şube Müdürlüğü personeliyle ilçe emniyet müdürlükleri, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme, Havacılık, Narkotik Suçlarla Mücadele, İstanbul Sabiha Gökçen ve İstanbul havalimanları ile Deniz Limanı şubelerinin yanı sıra Özel Harekat ekipleri de katıldı.
Uygulama kapsamında kara, hava ve deniz ulaşım noktalarında denetimler yapıldı.
Özel eğitimli narkotik dedektör köpeklerinin de kullanıldığı, polis helikopterinin de destek verdiği uygulama sırasında ekipler, kontrol noktalarında durdurulan araçtakilere kimlik kontrolü yaparken, şüpheli gördükleri araçları aradı.
Asayiş uygulaması, saat 21.00'de sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti