Üniversiteler kapanacak mı? YÖK'ten yüz yüze eğitimde kritik karar! Derslerin yüzde 40'ı...

Yeni eğitim yılında üniversiteler güz dönemine yüz yüze eğitim ile merhaba dedi. 1.5 yılı aşkın süredir neredeyse tüm bölümlerde uzaktan eğitim ile yola devam edilirken üniversitelerin açılması ile birlikte vaka sayılarındaki yaş ortalamasındaki düşüş dikkatlerden kaçmadı. Türkiye'de görülen aktif olarak vakaların yüzde 40'nı 23 yaş altı çocuklar ve gençler oluşturuyor. YÖK'ten gelen kritik uzaktan eğitim açıklaması sonrası ön lisans ve lisans programlarında okuyan öğrenciler üniversiteler kapanacak mı? sorusuna cevap arıyor. İşte üniversitelerle ilgili yaşanan son gelişmeler...

Üniversiteler kapanacak mı?  YÖK'ten yüz yüze eğitimde kritik karar! Derslerin yüzde 40'ı...
Üniversiteler kapanacak mı? YÖK'ten yüz yüze eğitimde kritik karar! Derslerin yüzde 40'ı...
GİRİŞ 28.10.2021 09:32 GÜNCELLEME 28.10.2021 09:33
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Pandemi dolayısıyla kampüslerinden ve eğitim aldıkları şehirden uzak kalan milyonlarca öğrenci üniversitelerin açılmasının ardından rahat bir nefes aldı. Ülkemizde açık öğretim, ikinci öğretim, uzaktan öğretim, ön lisans ve lisans bölümlerinde toplam 8 milyona yakın öğrenci üniversite eğitimi alıyor. Bu yıl yeni üniversite kazanan öğrenciler ile birlikte örgün eğitim alan öğrenci sayısı yaklaşık 5 milyona ulaştı. Kalabalık öğrenci sayısına sahip bir çok üniversite bulunurken yüz yüze eğitime başlanmasının vaka sayılarına nasıl bir etki edeceği herkes tarafından merak ediliyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada aktif olarak çıkan vakaların yüzde 40'nı 23 yaş altı gençlerden oluştuğu bilgisini paylaştı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ise bu dönem yüz yüze eğitimde kararlı bir duruş sergilerken beklenmedik bir uzaktan eğitim hamlesi geldi. Peki üniversiteler tekrar kapanıyor mu? İşte YÖK'ün üniversiteler için aldığı karar...

Yarın okullar tatil mi yarım gün mü? (28 Ekim) Perşembe günü okullarda kaç saat ders işlenecek?Yarın okullar tatil mi yarım gün mü? (28 Ekim) Perşembe günü okullarda kaç saat ders işlenecek?

Üniversiteler Tekrar Kapanacak Mı?

Üniversitelerin tekrar kapanması şu an için Yükseköğretim Kurulu ve Kabine'nin gündeminde bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son yaptığı açıklamada salgın tehdidine karşı gereken tüm tedbirlerin alınarak üniversitelerde eğitim öğretimin kesintisiz sürmesi konusunda kararlı olduklarını ifade etmişti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada üniversiteli öğrencileri kesintisiz eğitim için aşı olmaya davet etmişti. Aşı programında hissedilen bir yavaşlama olduğunu belirten Fahrettin Koca, yaşanacak hareketliliğe dikkat çekerek üniversite öğrencilerini uyardı.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Turan ise vaka sayılarının 30 bini geçtiğini hatırlatarak üniversitelerin açılmasıyla kurallara uymakta sıkıntı çeken üniversitelerin pozitif vakalara sebep olduğunu belirtti. Gençlerde artan vaka sayılarının hastane ve yoğun bakım oranlarına yansımadığına dikkat çeken Turan, gençlerde görülen pozitif vakaların büyüklere ve yaşlı insanlara etki edebileceğini ifade etti.

Pedagojik Formasyon Derslerinin %40'ı Uzaktan Eğitim İle Verilecek!

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü 2021-2022 eğitim öğretim yılında Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) kritik bir öneride bulundu. YÖK Yürütme Kurulu Toplantısında ele alan konu sonrasında üniversitelerin senatolarının uygun görmesi durumunda " Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı derslerinin en fazla yüzde 40'nın mevzuat çerçevesinde uzaktan eğitim ile verilmesi uygun görüldü.

Üniversitelerin ilgili lisans bölümlerinden mezun olan ve senato tarafından belirlenen şartları yerine getiren öğrenciler eğitim/ eğitim bilimleri bölümü olan veya program açma izni verilen üniversitelerde pedagojik formasyon eğitimi için sertifika başvurusunda bulunuyordu.  Formasyon eğitimleri en az iki yarıyıldan oluşurken dersler yüz yüze olarak gerçekleştiriliyordu. Özel öğretim yöntemleri ve öğretmenlik uygulaması gibi uygulamalı dersler yukarıda belirtilen uzaktan eğitim kararında kapsam dışı bırakıldı. Bu dersler yüz yüze olarak işlenmeye devam edecek.

Vaka Sayıları Tekrar 24 Bin Seviyelerine Düştü!

Son zamanlarda okulların ve üniversitelerin açılmasıyla birlikte vaka sayıları 30 bin seviyelerine çıkmıştı. 24 Ekim'de Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 338 bin 536 test yapılırken 24 bin 792 vaka tespit edildi. İşte son 12 günlük güncel koronavirüs tablosu;

Üniversite Okuyan Öğrenci Sayısı Her Geçen Yıl Artıyor!

Özellikle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde artırılan devlet ve vakıf üniversitelerin ardından Yükseköğretimde öğrenci sayısında artış yaşandı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı istatistiklerine göre ön lisans eğitimi alan 3 milyon öğrenci bulunurken 4 yıllık lisans bölümlerinde ise bu sayısı 4.5 milyona ulaştı. Yüksek lisans ve doktora ile birlikte bu sayı 8 milyonu buldu. YÖK bu yıl aldığı karar ile birlikte üniversite sınavı sonucunda barajı geçemeyen öğrencilere için farklı bir uygulamaya giderek ek yerleştirmeye de ek olarak 2. yerleştirme imkanı sağladı. Ülkemizde ise toplam 179 bin 685 öğretim elamanı bulunuyor.

YORUMLAR 36
  • Duyun artık 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık yeter sesimizi duyun Biz üniversitelerin isteğe bağlı olmasını istiyoruz yaa neden kimse zorlandımızi görmüyor
    Cevapla
  • Eğitim Sistemi. 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteye giderken toplu taşımaya kullanıyorum. Arabada en az 50 kişi oluyor!!! Sınıfta ne kadar tedbir alsam bile toplu taşımadan bulaşma riski çok fazla. Okulumuzdaki öğretim görevlilerimizin yarısı covidli yarısı da grip semptomu gösteriyor. Öğretim görevlilerimize laf etmiyorum. Onlar bu süreçte ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar ancak sınavları yüz yüze yapmak ne kadar doğru? Zaten bu virüs saniyeler içerisinde bulaşmıyor mu??? Ayrıca virüslü olan da yüz yüze sınava gelmek zorunda kalacak. Ben şu an Türkiye'deki eğitim sistemini çok saçma buluyorum. Resmen bizim canlarımızla oyun oynuyorlar.
    Cevapla
  • Hatice 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle kardeşim
    Cevapla
  • Mortens 2 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz unuversitesinde uzaktan eğitim alan öğrencilere hocalar sinavlari yuz yuze talep ediyor dekanlıktan açıklama bekliyoruz bu enflasyon ortamında bu nasıl olacak
    Cevapla
  • eren 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de durum böyle. Sınıfta tekli oturuyoruz yer kalmayınca derse giremiyoruz. Bazı öğretim görevlileri sisteme döküman yüklemeyeceğini söylüyorlar. Ve üstelik sınavlar yüz yüze olacakmış. Çok saçma yahu!!!
    Cevapla
  • Saçmalık 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem online ders veriyorlar bir de yüz yüze sınav istiyorlar. Adalet mi bu ya
    Cevapla
  • Game of SultanBAHAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Vallah çok doğru Üniversiteler eğitim yuvası oyun yeri değil açtıysan zırt pırt kapatamazsın Hoyturu hoytoru gez maskesiz aşısız sonra Üniversiteler suçlu Siz eğer sağlığınızı düşünseydiniz Üniversiteler kapansın diyecenize Maske takar aşı olur dibdibe yapışmaz sosyal mesafeyi uygulardınız.!!
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim sen ne dediğini bilmiyon herhalde biz üniversiteler isteğe bağlı olsun diyoruz. sen yine Git yüz yüze istiyorsan. Ama gitmek istemeyenide bu yorumlarınla suçlama.
    Cevapla
  • BAHAR( GOS) 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum sana Gönül Dağı Online yüzünden Niteliksiz mezunlar çoğaldı maden azaltılmak isteniyor Vakalar o zaman eğlence mekanları kapatılsın, takın maskeyi olun aşkınızı bizde eğitimizden olmayalım.
    Cevapla
  • Ceren 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz yüz yüze Eğitime bir şey demiyoruz. ama isteyen gitsin istiyoruz ,Biz istemiyoruz üniversite isteğe bağlı olsun o zaman. Sizin gibi kötü zihniyetli insanların yüzünden sağlığımızdan oluyoruz . Sen git yüz yüze kimseyede karışma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!