İYİ Partili Ümit Dikbayır 28 Şubat dönemiyle ilgili gerçekten uzak açıklamalarda bulunarak Meral Akşener'in 'vesayete karşı en dik duran kişi' olduğunu iddia etmişti. Dikbayır'ın iddiasını Akşener'in yıllar önce verdiği bir röportaj yalanladı.

Dönemin İçişleri Bakanı olan Meral Akşener, Milli Güvenlik Kurulu kararları ile ilgili üstüne basa basa "Başka çaresi yok, uygulanacak!" ifadelerini kullanmıştı. İşte detaylar...

27. Dönem İYİ Parti Sakarya Milletvekili ve İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, katılığı bir canlı yayında 28 Şubat dönemine ilişkin gerçeklerden uzak açıklamalarda bulundu.

İYİ PARTİLİ ÜMİT DİKBAYIR 28 ŞUBAT YALANI PATLADI

Dikbayır, "28 Şubat günlerini unutmuşlar, vatandaşın da unuttuğunu zannediyorlar. 28 Şubat sürecinde vesayete karşı en dik duran kişidir Meral Akşener" şeklinde konuştu.

DİKBAYIR'IN YALANI ÇOK DA UZUN SÜRMEDİ

Ancak Dikbayır'ın yalanı çok da uzun sürmedi... O dönem İçişleri Bakanı olan Meral Akşener'in 28 Şubat'ı savunduğu ve Milli Güvenlik Kurulu kararları ile ilgili üstüne basa basa "Başka çaresi yok, uygulanacak!" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

AKŞENER: "GÖNÜLDEN İNANIYORUM, UYGULANACAK"

28 Şubat darbesi döneminde İçişleri Bakanı olarak görev yapan ve darbenin karşısında durduğu iddia edilen Akşener'in Millî Güvenlik Kurulu'nun 28 Şubat 1997 tarihindeki kararları sonrası 32. Gün isimli programda merhum gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sorularını cevaplamıştı.

Ben imza attım Milli Güvenlik Kurulu kararlarına, orada katılanlardan birisi olarak. Gönülden inanıyorum, uygulanacak. Uygulanması gerektiğine de gönülden inanıyorum. Eğer bir rezervim olsaydı orada konuşurdum.

Birand: Uygulanmasa bırakır mısınız hükümeti?

Akşener: Başka çaresi yok, uygulanacak!

Birand: Uygulanmadığını gördüğünüz takdirde istifa eder misiniz?

Akşener: Şimdi bakın, İçişleri Bakanı olarak ben, benim görev alanıma düşen ki, büyük bir çoğunluğu da bize düşüyor bu işin. Milli Güvenlik Kurulu kararlarının Milli Eğitime düşen var, Diyanet'e düşen var, Adalet Bakanlığı'na düşen var. Şimdi Adalet Bakanlığı çalışıyor. Onlar da bir genelde yayınladı. Ben uygulamayacağım. Milli Güvenlik Kurulu kararları uygulanacak.

Birand: Kıyafet yasası mesela en kolay uygulanacak olan.

Akşener: Evet

Birand: Ve bir tülü uygulanamıyor.

Akşener: Uygulanacak, göreceksiniz uygulanacak.

Yorumlar 47 Yorum Var
  • Adanalı 22.10.2021 21:43
    Ulen yalaka adam,bumu dik duruşu,hep beraber gördük,senin gözün körmü görmüyormusun da en dik duran akşener güzellemesi yapıyorsun.
  • muallih 22.10.2021 17:39
    dönemin generalleri 'yağlı kazık' diye hatırlayanlarınız var. Neden dava etmedi ya da edemedi? bugünlere mi hazırlık vardı da biz bilmiyoruz.
  • Delaan lı.. 22.10.2021 15:39
    Al sana delil , neden bu hanım efendi bozuntusu na bı şey yapılmaz. onca içeri tıkılanlarda , bı şey demez.
  • izmir-doğru söyler 21.10.2021 16:16
    tarihi geriye alın 1920 lere avrupa inönüye ne dedi bağımsızlığınızı vereceğiz ama sende dini yasakla dini kıyafeti yasakla kuran okuma ve öğretmeyi yasakla dedi.inönü uyguladı fes giyenleri idam etti.kuran okuyan ve okutanları hapse attı.28 şubatta askeri devreye soktular.asker emir verdi.hükümet erbakandı uygulamak istemedi seni ve vekilleriniidam ederiz öldürürüz dediler sonra solcu laikçiler rektörler hemen atladı askerlere güvenip kapalıları okullara almadılar dindar memurları görevden attılar.aynı kafa laik dinsiz düzen isteyen imansızlar şimdide var
  • Abdulbaki 21.10.2021 15:07
    Seni yağlı kazığa oturtuz diyen darbeci generalleri 28 şubat davasın da aklayan bir ifade veren bu hanım post uğruna herşeyi yapabileğini gösterdi....
Daha fazla yorum görüntüle