MEB 9 günlük tatil takvimini öğrenciler için duyurdu! 2021-2022 okullar ne zaman tatil olacak?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren resmi ve özel okullarda tatil tarihleri belli oldu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri önümüzdeki ayda hafta sonları dahil olarak 9 gün tatil yapma fırsatı yakalayacak. Salgın sebebiyle uzun süredir öğretmenlerinden ve arkadaşlarından uzak kalan öğrenciler tam zamanlı eğitimin ardından kısada olsa nefes alma fırsatı yakalayacak. Peki okullar ne zaman tatil olacak? İşte MEB 2021-2022 çalışma takvimi...

MEB 9 günlük tatil takvimini öğrenciler için duyurdu! 2021-2022 okullar ne zaman tatil olacak?
MEB 9 günlük tatil takvimini öğrenciler için duyurdu! 2021-2022 okullar ne zaman tatil olacak?
GİRİŞ 28.10.2021 09:27 GÜNCELLEME 29.10.2021 11:54
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Ekim ayının sonuna yaklaşılması nedeniyle aileler ve öğrenciler tatil tarihlerini gündemlerine aldı. Havalar tam anlamıyla soğumadan çocuklarıyla tatilin tadını çıkarmaya hazırlanan aileler okulların kapanacağı tarihleri merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl yarıyıl tatilinden önce 9 gün sürecek tatilin takvimini öğrenciler ile paylaştı. Uzmanlar yoğun bir ders temposundan çıkan özellikle küçük yaş gruplarındaki öğrencilerin bu dönemlerde dinlenmesini ve derslerden biraz da olsa uzak kalması tavsiyesinde bulunuyor. Salgın nedeniyle kapanmalar yaşandığı için yaz tatili fırsatını değerlendiremeyenler birinci dönemin arasında yapılacak tatil fırsatını kaçırmak istemiyor. Peki okullar ne zaman tatil olacak? 9 günlük tatil ne zaman başlayacak? MEB Bakanlığının yayınladığı tarihler...

MEB'den lise 10,11 ve 12. sınıflar için sınav hakkı kararı! 81 ile yazı gönderildi! Kasım ayında yapılacak...MEB'den lise 10,11 ve 12. sınıflar için sınav hakkı kararı! 81 ile yazı gönderildi! Kasım ayında yapılacak...

9 Günlük Tatil Ne Zaman Başlayacak?

Birinci dönem İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 6 Eylül tarihinde başladı. Öğrenciler birinci dönemin başlamasının ardından 69 gün sonra 9 gün sürecek tatile başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre "1. ara tatil 15-19 Kasım 2021" tarihlerinde uygulanacak.

Hafta sonu dahil olmak üzere 12 Kasım Cuma günü kapanacak okullar 22 Kasım Pazartesi günü açılacak. Cumartesi ve Pazar günleri dahil olmak üzere 1. ara tatil toplam 9 gün boyunca sürecek. Ara tatil dönüşünden 60 gün sonra öğrenciler için 1. dönem sona ererken Sömestr tatili olarak bilinen yarıyıl tatili başlayacak.

24 Ocak- 4 Şubat 2022 tarihleri arasında uygulanacak Sömestr tatili sonrasında öğrenciler 2. ara tatili 11-15 Nisan tarihleri arasında yapacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü sona ererken öğrenciler için yaz tatili başlayacak.

İnisiyatif Yerel Yönetimlerde!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Okulların kapanması gündemdeyken " Şu an endişe edici hiçbir durum yok" diyen Bakan Özer, öğretmenlerde bir doz yüzde 93, iki doz aşı oranın yüzde 86 olduğunu duyurdu. Sağlık Bakanlığı ile birlikte vaka artışı yaşanma ihtimaline karşı önlemler alındığını belirten Özer tedbirlerin merkezden planlanmayacağını belirtti.

Tedbirlerin okul bazında yerel yönetimlerce alınacağını söyleyen Özer " Sınıflar eğer kalabalıksa ikili eğitim olabilecek, havaların kararmasıyla birlikte okul açılış ve kapanış saatlerini vali ve kaymakamlar belirleyebilecek. Yine yerel yönetimler inisiyatif kullanarak okullardaki temizlik ve tedbir koşullarına ilişkin ilave kararlar alabilecek." dedi.

Ara Tatilde Kabalık Ortamlardan Uzak Kalın!

9 gün sürecek ara tatil Kasım ayının ikinci haftasında uygulanacak. Yaklaşık 1.5 sene sürenin üzerine 2021-2022 eğitim öğretim yılı ile birlikte okula dönen öğrenciler bu yıl tam zamanlı eğitim alacak. Pandemi gölgesinde başlayan yüz yüze eğitimde en önemli noktalardan biriside tatil dönemleri. Salgın sebebiyle yaz tatilinde evlerinde geçiren milyonlarca öğrenci ara tatilde aileleri ile birlikte tatil planı yapıyor. 

Ancak uzman isimler ara tatilde koronavirüs tedbirlerinin elden bırakılmaması için kritik uyarılarda bulunuyor.  Öğrencilerin ara tatili verimli bir şekilde geçirmesi için ebeveynlere büyük görev düşüyor. Özellikle havaların soğuması nedeniyle kapalı alanlarda geçirilen zaman artarken ailelerin ve öğrencilerin bu ortamlara girerken maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi gerekiyor. 

Evlerde de Kaliteli Vakit Geçirilebilir!

Salgın sebebiyle tatil planı yapmayanlar veya dinlenmeyi tercih edecekler 1 haftalık ara tatili evlerinde geçirecek. Bu zaman zarfında çocuklarıyla vakit geçirecek aileler çeşitli oyunlar oynayarak evlerinde kaliteli vakitler yaşayabilirler. Dileyen veliler Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı " Evde Oyun Var" isimli rehber kitapla öğretici oyunlar oynayabilir. Uzman isimlerin en çok dikkat çektikleri konuların başında ise günlük rutinlerin bozulmaması geliyor.

Uyku Saatine Dikkat Edilmeli!

Milli Eğitim Bakanlığı, 1. ara tatili 1 hafta sürecek. Ardından yüz yüze eğitime kalındığı yerden devam edilecek. Uzmanlar öğrencilerin rutinlerini çokta bozmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Özellikle ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklar değişimlere zor adapte oldukları için okula dönüşte problemler yaşıyor. Bu problemlerden en çok dikkat çekeni ise uyku problemi oluyor. Tatil dönemlerinde geç uyuyan çocuklar okul başladığında erken kalktıkları için zorlanıyorlar. Eğitim uzmanları 1 hafta sürecek ara tatilde uyku saatlerinde çok büyük değişiklikler yapılmaması gerektiğini söylüyor. 

YORUMLAR 18
  • Napim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence 9 dan daha fazla gün tatil olmalı<3
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Beş gün deseniz daha iyi olur
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    5 çalışma iş günü hafta sonu zaten tatil
    Cevapla
  • Pelin 2 yıl önce Şikayet Et
    Yürügit 5günmüş beyin yokmu sende
    Cevapla
  • Dilek 2 yıl önce Şikayet Et
    Bana okuldan bulasti covi ve kizimida 1 sinifi giden kizim gidemedi harflerde geride kaldi sinifa giden cocuklar ileride benim kizimin sucu ne?
    Cevapla
  • RIZA TURAN DAŞKIN 2 yıl önce Şikayet Et
    YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN SULTÂN FÂTİHİN EMANETİ İSTANBUL DAN SELÂM OLSUN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÖNDERİMİZ MANEVİ OĞLUYUM ANKARA KAHRAMAN KAZAN İSTANBUL 81 İLLLERİMİZ ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÖNDERİMİZ ÜSTÜN BAŞARILARI GAYRETLERİ ZEKASI SAYESİNDE ÜLKEMİZ BAŞARILAR KAZANMIŞTIR TEKNOLOJİ İLE ZAFERLER KAZANMIŞTIR 2023. 2053. AKPARTİ TEŞKİLATIMIZ BİRİNCİLİK'İLE ZAFERLE KAZANACAKTIR DESTAN'YAZACAKTIR MİLLİYETÇİ HARAKET PARTİMİZE AK'PARTİMİZE GÖNÜLDEN YÜREKTEN BAĞLIYIZ BİZ'BİZE YETERİZ TÜRKİYEM 84 MİLYON VATAN SEVDALISIYIZ İMAN DOLU KALPLERİMİZLE KAHRAMAN KAZAN-YÜREKLİ YİĞİTLERİMİZ İŞTE BURADAYIZ BİZLER BİR AĞACIN YIKILMAZ DALLARIYIZ VATAN BÖLÜNMEZ ŞEHİTLERİMİZ ÖLMEZ z
    Cevapla
  • melek 2 yıl önce Şikayet Et
    ünıvenstede tatıl olsun
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    okul ne zaman kapalı
    Cevapla
  • Furkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence sokağa çıkma yasağı gelmeli 9 gün tatil de
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak