Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'ndan "baby shower"lara tepki

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, "baby shower" organizasyonlarını eleştirdi. 2 bin 500 lira gibi giriş bileti olduğunu belirten İşliyen, "Güya mevlit dinleyince helal oluyor ya rahatlıkla girip çıkabilirsin" dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'ndan "baby shower"lara tepki
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'ndan "baby shower"lara tepki
GİRİŞ 24.10.2021 16:09 GÜNCELLEME 24.10.2021 16:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Ağrı'da "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konferansına katıldı.

Kültür ve Kongre Merkezinde İl Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında gerçekleştirilen konferans, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimiyle başladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, konferansta yaptığı konuşmada, insanlarda servet biriktirme çılgınlığının başladığını söyledi.

BABY SHOWER ORGANİZASYONLARINA ELEŞTİRİ

Baby shower organizasyonlarının başladığına ve yaygınlaştığına dikkati çeken İşliyen, "Dindar insanlar bir araya geliyor, bu baby shower dedikleri organizasyonların giriş bileti 2 bin 500 lira, asgari ücret ise 2 bin 744 lira civarında. 2 saatlik bir programa gideceksin, oynayacaksın, zıplayacaksın ya da güya mevlit dinleyince helal oluyor ya rahatlıkla girip çıkabilirsin. Dışarıya çıkacaksın bir adamın 5 nüfusuna bakmak için bir ay boyunca kan ve ter içerisinde çalıştığı kadar bir ücret ödeyip çıkacaksın." diye konuştu.

İşliyen, adil, hakkaniyetli ve emanete riayet edilen bir dünya oluşsun diye Kur'an-ı Kerim'de haksızlık ve yanlış yapan bir Müslüman'ın aleyhine bir Yahudi'yi kurtaran yaklaşık 10 civarında ayetin indiğini ifade ederek, menfaat merkezli bir kulluğun olmadığını, her zaman vefalı olunması gerektiğini vurguladı.

İnsanların ebedi hayatını tehlikeye atacak ve tehdit edecek yanlışları içerisinde kalmaması gerektiğine dikkati çeken İşliyen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Peygamber Aleyhissalatu vesselamın çağrısı insana hayat verir. Bizi uyuşturan uyuşturuculardan, çağrıya icabet etmenin yoluna bakacağız. Allah'a karşı kulluk görevlerimiz, ağızdan yalan çıkmayacak, şu göz harama bakmayacak. Bu eller haram tutmayacak. Şu kursaktan bir lokma haram geçmektense ateşi yutmak daha iyidir. Bu boğazdan bile bile faiz geçmeyecek, devlet, kamu ve kul hakkı geçmeyecek, alkol geçmeyecek. İnsan anne ve babasını razı ve memnun etmedikçe ve onlara karşı vefa görevini yerine getirmedikçe Allah'a karşı vefalı bir kul olamayacağını bilecek. Allah'ın rızası anne ve babanın rızasına bağlıdır. Allah'ın öfkesi anne ve babanın öfkesine bağlıdır. "

Akrabalık bağını kesen bir insanın Allah katında iyi bir Müslüman olamayacağını bilmesi gerektiğini vurgulayan İşliyen, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Vefa göstermek evlatlarımızı Allah'ın rızasına uygun yetiştirmekle mümkündür. Vefa göstermek Peygamber Aleyhissalatu vesselamın ahlakıyla ahlaklanmayla mümkündür. Çok şey söylenebilir ama ben az söyleyeyim siz çok şey anlayın. Vefa göstermek hayatın bir sınav olduğunu ve her halükarda nasıl edeceksek edip Rabb'imizin rızasını kazanmaktan başka bir çaremizin olmadığını bilmeliyiz. Allah'ın rızası yoksa hayatın anlamı yoktur. Peygamber Aleyhisselatu vesselama intiba yoksa yaşamanın anlamı yoktur. 'İbadetiniz, kulluğunuz ve duanız olmazsa Allah sizi ne yapsın' diyor Cenabıhak."

Konferans, Vali Yardımcısı Bülent Şimlek'in, İşleyen'e İshak Paşa Sarayı tablosu hediye etmesiyle sona erdi.

Konferansa, İl Müftüsü Tandoğan Topçu, ilçe müftüleri, imamlar ve müftülük personeli katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Martli 2 yıl önce Şikayet Et
    namaz kılalim desen hic biri gelmez
    Cevapla
  • TAŞ YAĞSIN Kİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Başımıza taş yağdırmadkığı için Allah.a çok şükür ediyorum.
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz şeyler hristiyan adetlerinin bizde görgüsüzlükle harmanlanmış halidir.Sanki desin vaftiz töreni. Bir başı kapalı süslü makyajlı kadın müzikal gibi ilahi adı altında ritim tutarak müzik çalar şarkı söyler, kadınla kilisedeki gibi sıralara dizilmiş beklerler. Arkadaşlar bazen dindarları eleştiriyorlar ya; vallahi haksızda değiller. Bu kumpanyalar tam bir rezillik. Olan bizim gibi muhafazakarlara oluyor.
    Cevapla
  • dikkat 2 yıl önce Şikayet Et
    baby shower doğum öncesi dinlenmesi gereken anneyi de bebeği de yoruyor strese sokuyur sağlıklarını tehlikeye atıyor. Nitekim bri anne ve bebek bu saçmalık yüzünden hayatını kaybetmiş izmirde.. Son derece tehlikeli saçma bir şov. Bizim geleneklerimiz bebek ve annenin doğumdan 40 gün sonra ziyaret edilmesini tavsiye eder. Annenin iyileşmesi bebeğin biraz büyüyüp aşılarının yapılmış bağışıklığı daha güçlenmiş olması tıbben ve sağlık açısından daha doğru bir uygulamadır. Abdden her dandik işi ithal etmeyin. Kırkı çıkınca bebeği anneyi ziyaret edin bebeğin cinsiyeti de bilinir hediyeler ona göre alınır.
    Cevapla
  • Et tekasur yeter 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten başımıza ne gelecekse zındığın zındıklığından değil, müslümanların zındıklaşmasından gelecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?