25 Ekim 2021 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN


WhatsApp ile sahte PCR testi

İstanbul'da yeni bir PCR testi sahtekarlığı ortaya çıktı. Esenler'de bulunan bir laboratuvar özellikle yabancı turistlere, WhatsApp üzerinden yollanan kimlik belgesi ile negatif sonuç içeren PCR testi belgesi düzenledi. 200 lira karşılığı düzenlenen PCR testinin 2 saat içinde Sağlık Bakanlığı'nın e-nabız sistemine düşmesi ise şaşkınlık yarattı.

Kabine toplanıyor
Kabine, Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Dövizdeki yükseliş, "istenmeyen adam" ilan edilmesi gündemde olan 10 büyükelçi ile Kovid-19 tedbirleri masaya yatırılacak. Erdoğan'ın, toplantı sonrası alınan kararları açıklaması bekleniyor.

 

Sudan’da darbe

Sudan'da bir grup asker, Başbakan Abdullah Hamduk'un evini kuşattı ve zorunlu ikamete aldı. Ülkeyi yöneten koalisyon hükümeti ortağı partilerin liderleri de tutuklandı. Ülkede internet ve telefon hatlarında kesintilerin yaşandığı bildirildi.

Çin’de delta alarmı
Çin’de koronavirüsün Delta varyantını taşıyan yerel kaynaklı vakalar 11 bölgeye yayıldı. İlerleyen günlerde vaka ve yayılma bölgelerinin sayısının artmasından endişe ediliyor.
      

Kamu bankalarında faiz indirimi

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişen oranlarda indirime gitti. Konutta 1 milyon lira altındaki kredi için faiz yüzde 1,29'a indi.

Dolar, Euro ve altın rekor tazeledi
Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 18'den yüzde 16'ya indirmesinden sonra dolar, euro ve altın tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.


Kanarya ağır yaralı

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, 90+3'te yediği golle Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu ve lider Trabzonspor'un 5 puan gerisine düştü.
 Gündemdeki önemli gelişmelerle karşınızda olduk. Sağlıklı kalın, haber7’de kalın…

Yorumlar 5 Yorum Var
  • enf uzmanı 25.10.2021 18:56
    80 yaşında ki amca aşı karşıtı neymiş kısırlık yapıyormuş ulan emmi senin neyine kısırlık vb durum bu işte neymiş cip takıyorlarmış ulan takmak istese leblebi gibi giden antibiyotiklere yaparlar .aşılamayı mecbur kılmak için testleri ücretli hale getirin yoksa bu iş bitmez aşı olmak istemiyorsa tamam versin o zman test parasını devlet senin keyfin için milyonlaraca lira test parası harcaması yapmak zorunda değil
  • Viladimir 25.10.2021 18:54
    Sizce ceza alirlarmi???Bence mükafat gibi ceza alirlar.Yazik bu ülkeye
  • Yurttaş 25.10.2021 17:59
    Sahte prc testi kişinin kendi sağlığıyla oynamasıdır. Kişi belkide dünyadan bıktı öleyimde kurtulayım diyor. Topluma gelince toplum maskeyi aşıyı dışardan gelen virüsten korunmak için uyguluyor. uygulamayan öliyimde kurtuluyim diye bakıyor belkide hayata. Çünkü şu an dünyanın en mutlu insanları dünyada cennet yaşayan şeytan ve avanesine aittir.
  • Vatandaş 27 25.10.2021 17:02
    O testi düzenleyen e verin 20 yıl hapis cezası
  • Anadolu 25.10.2021 16:53
    e nabızda bu sahtekarlığı yapanlara en ağır ceza verilmeli vatandaşın sağlığıyla oynamaya kimsenin hakkı yok