Üniversite öğrencileri dikkat Geri ödemesiz aylık 400 TL burs başvuruları yarın başlıyor!

Üniversitelerde eğitim alan binlerce öğrenci devlet tarafından verilecek KYK burs başvurularının henüz alınmaya başlamaması nedeniyle alternatif burs veren kurum ve vakıfları araştırmaya başladı. Yüz yüze eğitime geçilmesi ile birlikte burs verenler şartları ve tarihleri açıklamaya başladı. Kasım ayında üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerinde okuyan öğrencilere yönelik burs başvuruları başlayacak. Burs almaya hak kazananlara 8 ay boyunca 400 TL eğitim yardımı yapılacak. Peki geri ödemesiz 400 TL burs başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları ve detaylar...

Üniversite öğrencileri dikkat Geri ödemesiz aylık 400 TL burs başvuruları yarın başlıyor!
Üniversite öğrencileri dikkat Geri ödemesiz aylık 400 TL burs başvuruları yarın başlıyor!
GİRİŞ 31.10.2021 18:32 GÜNCELLEME 31.10.2021 18:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kasım ayında alınacak burs başvurularını yapabilmek için öğrencilerin yerine getirmesi gereken başvuru şartları bulunuyor. Sürekli bir işte çalışan ve en az asgari düzeyde ücret alanlar, yabancı uyruklu öğrenciler, polis ve askeri okul öğrencileri, kamu kurumlarından karşılıksız burs alanlar burslara başvuru yapamayacak. Ancak KYK kredisi alan öğrenciler burs başvurusunda bulunabilecek. Başvurular internet üzerinden alınırken adayların eğitim bilgileri, iletişim ve maddi durumlarını beyan etmeleri gerekiyor. Başvuru yapabilmek için T.C. vatandaşı olmak ve üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim almak gerekiyor. Yapılacak değerlendirme sonrasında burs almaya hak kazanan adaylara Ekim-Mayıs ayları arasında toplam 9 ay boyunca ödeme yapılacak. Peki aylık 400 TL burs başvuru şartları nelerdir? İşte burstan yararlanmak isteyenler için şartlar ve tarihler...

Yarın okullar tatil mi yarım gün mü? (28 Ekim) Perşembe günü okullarda kaç saat ders işlenecek?Yarın okullar tatil mi yarım gün mü? (28 Ekim) Perşembe günü okullarda kaç saat ders işlenecek?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvuruları Kasım'da Başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yükseköğrenim (üniversite) öğrencilerine yönelik burs başvuruları 1-15 Kasım 2021 tarihleri arasında alınacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs alan öğrenciler başvuruda bulunamazken kredi alan öğrenciler başvuru yapabilir.

2021 KYK burs başvuruları henüz başlamadı. KYK başvurularının da Kasım ayı içerisinde alınması bekleniyor. Vakıflar Yükseköğrenim Burs yönetmeliğine göre kamu kurumlarından karşılıksız burs alanlar yükseköğrenim bursundan yararlanamazlar.  Bu nedenle VGM burs başvuru sonuçları, KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından duyurulmaktadır. Adaylar Hem KYK hem de VGM burs başvurusunda bulunabilir.

2021 VGM Burs Başvuru Şartları Nelerdir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursundan yararlanmak isteyenlerin yerine getirmesi gereken şartlar mevcuttur. VGM resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre burslar T.C. vatandaşı öğrencilere verilir. İşte VGM bursu verilmeyecek öğrenciler;

  • Sürekli bir işte çalışan ve en az asgari ücret düzeyince ücret alanlar,

  • Yabancı uyruklu öğrenciler,

  • Polis Akademisi ile askeri okul öğrencileri,

  • Ek süre öğrenim görenler, (2 veya 4 yıllık eğitim süresini tamamlamış ama mezun olamayanlar)

  • Yüksek lisans ve doktora öğrencileri,

  • Kamu kurumlarından burs alan öğrenciler, (KYK)

  • Muhtaç aylığı alanlar,

  • Bir önceki dönem VGM bursu alanlar ama başarısız olma nedeniyle bursu kesilenler.

VGM Burs Başvuruları İnternet Üzerinden Alınacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2021 yılı burs başvuruları her yıl olduğu gibi bu yılda internet üzerinden gerçekleştirilecek. 1 Kasım itibariyle adaylar vgm.gov.tr adresine giriş yaparak " Yükseköğrenim Burs Başvurusu İçin Tıklayınız" ibaresini işaretleyerek T.C. kimlik numarası, ad, soy ad, doğum tarihi, baba adı gibi bilgilerle başvuru yapacak. 

Burs Alacaklara 8 Ay Boyunca 400 TL Ödeme Yapılacak!

VGM Üniversite burs başvuruları değerlendirmeleri bittikten sonra burs almaya hak kazanan öğrencilere toplam 8 ay boyunca ödeme yapılır. Başvuru sonuçları geç açıklandığı takdirde ödemeler geriye dönük olarak gerçekleştirilir. Yükseköğrenim burs miktarı aylık 400 TL olarak belirlenmiştir.

YORUMLAR 1
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    hikaye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı