26 Ekim 2021 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN


Akrep zehrinden Kovid-19 ilacı
İskoçya'da bir üniversite tarafından yürütülen çalışma başarıya ulaşırsa, ortaya alışılmışın dışında yeni bir Kovid-19 ilacı çıkartabilir. Bilim insanları, ölümcül akrep zehrinin yeni varyantlar ile savaşmada etkili olabileceğini keşfetti.



Büyükelçilerden geri adım
Osman Kavala'nın serbest kalmasını isteyen ve bildiri yayımlayan 10 ülkenin büyükelçisi, Türkiye'nin içişlerine karışma niyetlerinin olmadığını belirterek, açıklamalarından geri adım attı.


Kazanım uygulaması başladı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzaktan eğitim sürecinde ortaya çıkan öğrenme kayıplarını tespit etmek amacıyla, Türkiye genelinde 7, 8, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri için kazanım değerlendirme uygulamasını başlattıklarını açıkladı.


Oktay'dan Akıncı'ya tepki
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'de "tek adam rejimi" olduğunu söyleyen iddia eden Mustafa Akıncı'ya tepki göstererek, "Tek kelimeyle hadsizlik ve talihsizliktir. Onun çapını aşar" dedi.


Yeni vergi paketi
Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Paketi düzenlemesine göre; 850 bin esnafa gelir vergisi muafiyeti, sosyal medya fenomenlerine de vergi düzenlemesi getirildi. Cumhurbaşkanı'na da tütün ürünleri ve otomotivde ÖTV'yi 3 kat artırma yetkisi verildi.


Akaryakıta "eşel" sisteme devam
"2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, akaryakıtta eşel mobil sistemi  2022'de de devam edecek. Fiyat artışlarının bir kısmı ÖTV'den karşılanarak satış fiyatına yansıtılmayacak.


Kartal, Aslan'ı 2 golle geçti
Süper Lig'in 10. haftasında sahasında Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş, derbiden Larin'in 2 golüyle üstün ayrıldı.
 

 

Yorumlar 0 Yorum Var