Kasım ayında dolar ve altın yükselecek mi? Merkez Bankası ve FED toplantısı ne zaman yapılacak?

Dolar kuru ve altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik tüm gözleri Kasım ayında ABD Merkez Bankası (Fed) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından düzenlenecek olan toplantıya çevirdi. Başta yatırımcılar olmak üzere toplantıdan çıkması muhtemel karara göre yatırımlarına yeniden yön vermeye hazırlanıyor. İşte FED ve MB toplantı tarihleri ve karar sonrası dolar ve altın fiyatlarında yaşanacak beklentiler

Kasım ayında dolar ve altın yükselecek mi? Merkez Bankası ve FED toplantısı ne zaman yapılacak?
Kasım ayında dolar ve altın yükselecek mi? Merkez Bankası ve FED toplantısı ne zaman yapılacak?
GİRİŞ 01.11.2021 10:19 GÜNCELLEME 01.11.2021 10:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ülkemizde, 21 Ekim 2021 tarihi itibari ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında 200 baz puanlık uygulanan bir faiz indirimi döviz kurunda sert sıçramalara neden oldu. Kurda yaşanan yükseliş sonrası altın fiyatlarına anında yansıdı ve altın fiyatlarının tarihi rekor seviyelerine ulaşmasına neden oldu. Lakin başta altın yatırımcıları kur odaklı yükselen altın fiyatlarına küresel altın fiyatlarının yani ONS altın fiyatının da eşlik edip etmeyeceği merak edilen konuların başında yerini aldı. Söz konusu nedenden ötürü şimdi gözler Ekim ayında düzenlenen TCMB toplantısının ardından ABD Merkez Bankası (Fed)'in alacağı yeni faiz kararına çevrildi. 

FED tarafından alınacak olan bir faiz indirimi kararının ONS altın tarafında yukarı yönlü hareketliliğin tetikleyebileceği yönünde. Peki başta yatırıcılar için büyük önem arz eden ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı ne zaman düzenlenecek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ne zaman yapılacak. İşte Dolar kuru, altın cephesinde yeni hareketliliğin geleceği tarihler...

Altın fiyatları düşüş geldi! 1 Kasım güncel Çeyrek Altın, Gram Altın, Bilezik...Altın fiyatları düşüş geldi! 1 Kasım güncel Çeyrek Altın, Gram Altın, Bilezik...

Mazota (Dizel) ve LPG'ye indirim geldi mii? 1 Kasım güncel akaryakıt pompa fiyatlarıMazota (Dizel) ve LPG'ye indirim geldi mii? 1 Kasım güncel akaryakıt pompa fiyatları

FED Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Her yıl 8 kez bir araya gelen FED, 7’nci toplantısını  2-3 Kasım tarihinde gerçekleştirecek. 21-22 Eylül 2021 tarihinde bir araya gelen ABD Merkez Bankası, beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakma kararı almıştı.

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından düzenlenecek olan 9'uncu toplantı ise 14-15 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Toplantısı Ne Zaman?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 21 Ekim 2021 tarihinde Politikası Kurulu (PPK) toplantısında bir araya gelerek 200 baz puanlık bir faiz indirimi kararı almıştı. Akabinde dolar kurunda yaşanan fırlama ile birlikte altın fiyat tarihi rekor seviyelerine ulaşmıştı. 

Şimdi ise gözler Kasım ayında düzenlenecek olan TCMB toplantısına çevrildi. TCMB 18 Kasım 2021 tarihinde yeniden bir araya gelecek. 

Dolar ve Altın Yükselecek Mi?

Kasım ayı içerisinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Politika Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı gerçekleştirilecek. 2-3 Kasım tarihlerinde alınan karar doğrultusunda dolar ve ONS altın fiyatlarında büyük hareketliliğin görülmesi bekleniyor. FED'in önümüzdeki toplantıda faiz indirimi kararı alması halinde ONS altın fiyatında yükselişin görülmesine ve ülkemizde altın fiyatlarının yukarı yönlü tetiklenmesine neden olacağı belirtiliyor.

21-22 Eylül 2021 tarihinde bir araya gelen ABD Merkez Bankası, toplantı sonrası  politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakmıştı.

18 Kasım 2021 tarihinde düzenlenecek olan TCMB toplantısında ise yeni bir faiz indirimi kararının alınması beklentiler arasında yerini alıyor. Toplantı sonrası yeni bir faiz indirimi kararın ise dolar kurunda yukarı yönlü harekete hali ile altın fiyatlarının yeniden rekor seviyelere taşınmasına neden olacağı belirtiliyor. 

Bilindiği üzere Merkez Bankası 21 Ekim 2021 tarihinde düzenlediği toplantıda 200 baz puan faiz indirimi karı almış ve dolar kurunda sert yükselişlere neden olmuştu.

YORUMLAR 3
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    FEDin faiz indirimine gitmesi çok büyük sürpriz olur. Aksine 2022de artışa gitmesi bekleniyor. Tapering başlayacak yakında. Bunun da ONS a olumsuz yansıması bekleniyor..
    Cevapla
  • Asabi 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar Altın küresel güçlerin silahıdır. Kurlara bakın (1 İngiliz Sterlini 13,21 tl) ( Kuveyt 31,82 tl) (1 Ürdün Dinarı 13,55 tl) olduğunu görürsünüz şimdi Ürdün, Kuveyt İngilizden daha çok üreten, daha büyük, daha güçlü sözü geçen devlet midir? Paranın sahipleri küresel güç Türkiye'yi, Ürdün Kuveyt gibi tabela devleti olmasını istiyor dolar silahı ile işine gelmeyenleri vuruyor. Bazı arkadaşlar Ürdün Kuveyt petrol üretiyor diyecekler ama Venezuela dünya petrol rezervinde 1ci sırada başına gelmeyen kalmadı tabela devleti olmamak için mücadele ediyor. Ey millet Bağımsızlık Türk Milletinin karakteridir. Dolar Altınla ayağınıza sıkmayın.
    Cevapla
  • Yorgun 2 yıl önce Şikayet Et
    Yükselmiş yükseleceği kadar bun dan sonra yükselse ne yazar vesselam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek