Bakanlıktan 'provokatif' paylaşımlar hakkında açıklama

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü sosyal medyada dolaşıma sokulan provokatif paylaşımlar hakkında açıklama yaptı

Bakanlıktan 'provokatif' paylaşımlar hakkında açıklama
Bakanlıktan 'provokatif' paylaşımlar hakkında açıklama
GİRİŞ 28.10.2021 01:13 GÜNCELLEME 28.10.2021 01:16
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Dün dolaşıma sokulan ve sosyal medyanın gündemine oturan provokatif 'muz' videosunu çeken Suriye uyruklu vatandaşlar sınır dışı edilecek.

Göç İdaresi'nden yapılan açıklama şöyle: ''Bir sokak röportajında yer alan “Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz…” söylemi sonrası yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen kişilerce muhtelif sosyal medya platformlarından provokatif amaçlı “muz yeme” eylemi içerikli video ve paylaşımın dolaşıma sokulduğu görülmüştür.

Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından bahse konu provokatif paylaşımlara ilişkin yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen ilk bulgular doğrultusunda yabancı uyruklu 7 şahıs yakalanmış olup adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından haklarında sınır dışı etme işlemleri başlatılacaktır.

Söz konusu provokatif paylaşımların tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması ve bu paylaşımları yapan tüm şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin titizlikle ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

YORUMLAR 84
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    250bin usd Türk vatandaşlığı alımı artık son bulsun yeter. Yabancıya Arsa, Tarla, ev, araba gibi mülklerin satışı son bulsun.
    Cevapla
  • Casper 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadına,çocuğa, yaşlıya,sakata laf yok...ama kardesim 2 milyon izmandot gençleri var aval aval gezinen.TSK nin desteklediği milli suriye ordusuna niye katılıyorlar sorarım?Benim aynı yaşta askerim orda mücadele verirken milli suriye ordusunun sayısı 10 bini geçmiyor,katılmış olsalar savaşın güç carpani degisir.ABD suriyeli pkk lilardan 80 bin ordu kurdu ,millinsuroye ordusu 10 bini zor buluyor.. Alin kamplara kardesim sanmayın şehirlere bıktık usandık bunlardan.ya orduya katılsın gençleri ya kampa alin..TURKIYE çok güzel Avrupa çok güzel savaş bitsin dönecekmiş.. oldu canim sen kaç savaş kendine biter dönersin Yurt bulursan.. Haram zıkkım olsun bunların gencine.
    Cevapla
  • iso 2 yıl önce Şikayet Et
    bu süriye liler geleli ben şunu görüyorum pazara gidiyorlar ellerine muz alıyorlar yedikten sonra sokagın ortasına atıyorlar medeniyetsiz ler.görgüsüzler
    Cevapla
  • Casper 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek derdin bu olsun.. Olduk gocmenistan zaten,afgani ozbegi iraklisi libyakisi afrikalisi...Milletin çoluguna çocuğuna esine ailesine satasip namussuzluk yapmasınlar yedikleri muzu yere atsalar kabulüm sikinti yok..Adi bi afgan Sakarya'da kız çocuğuna saldırdı,kız karşı koyunca taşla ezmiş kafasını garibim hala komada.. Simdi sorarım kime ait bu mebal...Bu kadar kontrolsüz mülteci politikasi olur mu..Parka bahçeye insanlar çıkamaz oldu merhamette bir yere kadar kardesim.Roportaj yapıyor ulusal kanal,taliban namaz kılmayana sopa atıyormuş diye kaçmış afganistandan Turkiueye gemis,laf mi simdi bu....keşke bana sopa ataydilarda 15 yaşında namaza başlasaydım.
    Cevapla
  • Bir dost. 2 yıl önce Şikayet Et
    Ak partili olmak başka, ülkem için fikrini söyleyenlere karşı olmak başka bir şey. Ben Türkiyem de yabancıların (mülteci veya sığınmacı) elini kolunu sallaya sallaya dolaşmasından huzursuzum. Bu misafirlik değil. Bu yük ülkeme çok fazla geliyor. Ne olur referandum yapın. 2023 seçimlerini kazanmak için Mülteci ve Pahalılık sorununu çözün.
    Cevapla
  • Bilir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kolayi Var icimizdeki Gävurlar Cekerler Onlarin Üzerine Atarlar Dikkat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'