Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet G20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın 1 saati aşkın süren görüşmesine ilişkin bilgiler aktardı.

G20 Liderler Zirvesi için İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'in 1 saati aşkın süre görüştü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da yer aldı.

İşte görüşmeye ilişkin Mehmet Acet'in Roma'dan aktardığı bilgiler;

100 MİLYAR DOPLARLIK TİCARET HEDEFİ

Özellikle Erdoğan'ın üzerinde durduğu husus ABD ile ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkartılması. Belli ki gündeme gelmiş ve bunun için bir ortak ticari mekanizma kurulması kararı çıktı.

LİBYA, KARABAĞ MESELELERİ

Pek çok konunun ele alındığı ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel gelişmelerin Türkiye'nin doğrudan rol üstlendiği Karabağ ve Libya dahil olmak üzere konuşulduğu bir görüşme oldu .

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Zirvede 3 önemli başlık saysak biri de iklim değişikliği olur. Kovid, Kovid sonrası ekonomilerin durumu, pandemiyle mücadele gibi ortak bir takım gündemler vardı. Bu ortak gündemden bir tanesi de iklim değişikliği.

ABD İLE DERİN GÖRÜŞ AYRILIKLARIMIZ VAR

Türkiye ABD ilişkilerinde bazı meselelerde çok derin görüş ayrılıkları var. Zirvedeki görüşmeyle bunların çözülmesini beklemek abes olur. Büyükelçi krizi sonrasıyapılan açıklamalarda da "Türkiye ile ilgili düşüncülerimizi dillendirmeye devam edeceğiz ama diyalog kanallarını da açık tutacağız" şeklinde bir yaklaşımları vardı.

Yorumlar 0 Yorum Var