ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan tutuklanan Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından Twitter'da paylaşılan bu çağrı büyük tepki çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilerin "istenmeyen adam" ilan edilmeleri konusunda talimat verdiğini açıklamasının ardından geri adım atan 10 ülke temsilcisi özür diledi.

CEM YILMAZ: BİR ÜLKEDE BÖYLE ŞEYLER OLMAMALI

Rüstem Batum'un YouTube kanalında söz konusu gelişme ve HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş için yapılan "serbest bırakılsınlar" çağrılarına yönelik soruya yanıt veren Komedyen Cem Yılmaz, "Bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Yılmaz, ikilinin gizemli bir suçu varmış gibi gösterildiğini ifade ettiği açıklamasında, "Evrensel standartlarda, bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Başka ne düşüneyim. Çünkü elimde gerçekten dediğin gibi en yalın hali ile, evinde oturan bir vatandaş olarak, kim olduğu, ne olduğu bilinen, ne yaptığı bilinen bir insanın böyle gizemli bir suçu varmış gibi gösterilmesini biz oturduğumuz evden anlayamıyoruz" dedi.

Yorumlar 202 Yorum Var
  • Serhan 04.11.2021 12:06
    komedyen. sivas olaylarında orada bulunan simitçiyi bile içeri attılar, 30 yıl sonra tahliye oldu adam. Bir kere onlar için özgürlük diye bir sanatçının konuştuğunu duymadım. duyan varsa yazsın.
  • Ayhan 04.11.2021 08:27
    Küfürlü konuşmanın adı olmuş komedi
  • MUSTAFA 04.11.2021 07:51
    tamda osun cem yılaz
  • Hakan sengeldi 04.11.2021 06:52
    Anlamadığın işler sen git filmini çek yok yok sen filmde çekme , bir yerede koyamıyorum çektiği filmlerde ortada Amerikan vari sen otur haline ağla bence
  • Hulki 04.11.2021 00:19
    Senin rol aldığın reklamlardaki ürünlerden ta ki seni o şirketler reklamlardan çıkartana kadar alışveriş yapmayacağım
Daha fazla yorum görüntüle