Kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Suriye ve Irak tezkerelerine hayır denmesinin utanç verici olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun aksine asıl hayır diyenlerin ihanet içinde olduğunu söyledi. CNN Türk'te Başak Şengül'ün moderatörlüğünü yaptığı Akıl Çemberi'nde TBMM'den geçen Irak ve Suriye tezkereleri de masaya yatırıldı.

KILIÇDAROĞLU'NA TEZKERE ELEŞTİRİSİ

Programın konuklarından kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, tezkereye hayır diyen ve evet denmesini "vatana ihanet" olarak yorumlarayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştirdi.

"AYIPLARINI KAPATMAK İÇİN BAĞIRIYORLAR"

Bayrakçı, tezkerelerin açıkça terörle mücadeleye karşı hazırlığı amaçladığı bilinmesine karşın evet diyemeyenlerin, kendi ayıplarını kapatmak için seslerini yükselttiklerini belirterek şunları söyledi:

"SEÇMEN BUNU YER Mİ"

"Sınırımıza kurdurulmak istenen PKK devletine yeltenenlere iki tokat atmak için verilen bir tezkeredir. Basbas bağırmayla milleti kandıramazsınız. Bu tezkereye birileri evet diyemiyorsa, kendi ayıbını kapatmak için buk subuk bağırıyor. Seçmen bunu yer mi?"

"KILIÇDAROĞLU, AMAN HDP'Yİ KAYBETMEYELİM PANİĞİNDE"

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun süper zeka planları doğrultusunda, aman HDP'yi kaybetmeyeyim paniğinde.. Halbuki haberi yok, HDP'nin 8-10 puanını kendine yaklaştırıacak, onun dışında da herkesi kaybedecek. Farkında değil. Bir de utanmadan, yalanlar uydurarak, 'Bu tezkereye evet diyen vatan hainidir' diye laflar konuşuyorsunuz."

"HDP İLE KOL KOLA GİR, SHP GİBİ OLURSUN"

"Aklı sıra İYİ Parti'ye şu mesajı veriyor: 'İstersen git, bak ben HDP ile 35'i buluyorum'.. Bulamazsın! Senin 25'in konsolide değil. HDP ile gir bakayım bu şekilde kol kola. SHP, 1993'te Meclis'e HDP milletvekillerini soktu diye 30'dan 3'e düştü. Sen SGK'da o sıralar başka işlerle uğraşıyordun. Yaptığı ayıbı süslemeye çalışıyor."

"HDP'YE HOŞ GÖRÜNMEK İÇİN HAYIR DEDİLER"

"Gerçek şudur. Bu devlet, güneyine bir PKK devleti kurdurmamak için gerekirse ABD'nin de onun da bunun da oyununu bozar, oraya da girer, şamarı da basar. Bunun eveti hayırıdır. Siz buna, sırf HDP'ye hoş görünmek için hayır diyeceksiniz, sonra da bunu süslemek için yalanlar uyduracaksınız. Hadi oradan."

"ASIL HAYIR DİYENLER, CUMHURİYET'E İHANET ETMİŞTİR"

"İşte bu sebeplerle 11 yıldır mağlubiyet rekorları kırdı Kılıçdaroğlu. Tezkere olayı, boşuna tartışılan, tartışıldıkça utandığım bir şeydi. Asıl buna hayır diyenler, Cumhuriyet'e karşı hıyanette bulunmuştur."

Yorumlar 45 Yorum Var
  • Hasan 07.11.2021 13:50
    Üç beş oy uğruna vatana ihanet eden CHP ye verilecek en güzel cevap ekliyecek bişey yok ağzına sağlık
  • Yüksekovalı Kürt 04.11.2021 22:12
    Hakan senin ağzına sağlık eğer chpkk bunda da ders almasa artık söylenecek kelime yok
  • Misafir 03.11.2021 19:55
    Milli medelelerde siyasi kaygı ve adım vatandaş nezdinde kabul görmez...CHP yönetimi bu konuda bariz bir yanlış içinde.Eylem ve söylemi kabul görmedi...Kamuoyu rahatsız...
  • Kartal 14 03.11.2021 17:55
    Siz olsa olsa mustafa kemalin bilmem nesi olursunuz diye hitap eden hdp nin kuklası olan chp allah sizleri ıslah etsin kahrolsun hdp pkk ve yandaşları Turkiye Türk-tur Türk kalacak
  • abdullah bir 03.11.2021 17:40
    Tezkereye hayır diyenler HDP yi kaybetme korkusuyla değil, gerçek yüzlerini göstermek için hayır demişlerdir.
Daha fazla yorum görüntüle