Son Dakika Haberi: Cumhurbaşkanlığı'ndan S-400 iddialarına yanıt!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın, S-400'lerin İncirliğe taşındığı iddialarına ilişkin, " İddialar doğru değil. Aslı astarı yok. Bu tarz yalan haberlerle gündem değiştirilmek isteniyor" dedi.

GİRİŞ 04.11.2021 17:21 GÜNCELLEME 04.11.2021 17:21
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın,  S-400'lerin İncirliğe taşındığı iddialarına ilişkin, " İddialar doğru değil. Aslı astarı yok. Bu tarz yalan haberlerle gündem değiştirilmek isteniyor" dedi.

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

ABD İLE ORTAK ÇALIŞMA GRUBU

ABD ile ortak çalışma grubu faaliyetlerine ilişkin Kalın, "Cumhurbaşkanımız, Biden ile iyi bir görüşme yaptı. Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda en kısa zamanda kurulacak. Dostları çoğaltarak bir dış politika izliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'DEN F-16 TALEBİ

ABD'yle yapılan F-35 görüşmeleri bağlamında talep edilen F-16 modernizasyonuna ilişkin Kalın, "Şu anda teknik olarak çalışılması gereken konular var. Birinci tercihimiz F-35 programı içinde bulunmaktır. F-35 sorunu çözülemiyorsa F-16'lar üzerinden telafi edilebilir. Umarım kongre üyeleri de Türkiye'nin önemini görürler." açıklamasında bulundu.

SURİYE'YE HAREKAT OLUR MU?

İbrahim Kalın, Suriye'nin kuzeyindeki terör odaklarına yönelik bir operasyon olma ihtimaline ilişkin soruya ise, "İhtiyaç çerçevesinde bunun hesabı TSK tarafından yapılır." dedi.

UKRAYNA'YA SİHA SATIŞI

Kalın, Ukrayna'ya yapılsan SİHA satışlarına ilişkin ise, "Bölgede Ukrayna-Rusya arasında gerilim arzu etmiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 30
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    nerde s400ler
    Cevapla
  • İsmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hainliğin ne manası var. Gerekiyorsa taşınır.
    Cevapla
  • YUSUF.İR 2 yıl önce Şikayet Et
    Kolay gelsin sayın başkan.
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    yeni kanun cikartilsin millet gördügü yerde hainleri piyonlari düsmanlari hainler öldürülelim.ki Imanli Türk milletinin gelecek nesiller temiz hava birakalim
    Cevapla
  • Sıra 2 yıl önce Şikayet Et
    S400 lerin yerini öğrenene kadar algıya devam eder bu hainler. Elbetki yerleri gizli olacaktır ve aktifte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?