Yüzyüze eğitim anketinde çarpıcı sonuç: Öğrenci ve veliler arasında büyük fark

Okulların yüzyüze eğitime başlaması sonrası NG Araştırma'nın 'Eğitimde Normalleşme Süreci' araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Araştırmada yüz yüze eğitime büyük oranda destek varken, öğrenciler ve veliler arasındaki fark dikkat çekiyor

GİRİŞ 06.11.2021 12:26 GÜNCELLEME 06.11.2021 14:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Koronavirüs son 2 yılda adeta hayatımızın bir parçası haline dönüştü ve tüm hayatımızı yeni baştan şekillendirdi. Geldiğimiz son durumda okullarda normalleşme ile ilgili öğrencilerin ve velilerin neler düşündüğünü görmek için NG Araştırma bir kamuoyu araştırması düzenledi.

Araştırma 12-28 Ekim 2021 tarihleri arasında, 15 yaş üstü, Türkiye genelinden farklı sosyo-ekonomik sınıflarda yer alan, 1343 kişinin katılımıyla benderimki.com üzerinden gerçekleştirildi.

Yüzyüze eğitimin başlaması ne hissettirdi?

Ülkemizde 6 Eylül 2021 tarihinde yüzyüze eğitime başlandı. Çok uzun bir süredir devam eden pandemi sürecinin ardından okullarına dönen gençler ve onların aileleri bakalım nasıl düşünüyor. 

Yaklaşık her 10 kişiden 6’sı yüzyüze eğitimin başlamasından mutlu olduğunu belirtirken, 2’si memnun olmadığını belirtti. Katılımcıların verdiği cevapları detaylı incelediğimizde ortaya ilginç sonuçlar çıktı! 

Her 10 velinin 7’si okulların açılmasından memnun olduğunu belirtirken, 10 öğrencinin 5’i okulların açılmasından memnun. Bu sonuçlara bakarak veliler için okulların açılması daha büyük müjde oldu diyebiliriz. Öte yandan öğrencilerin aynı oranda memnuniyet ifade etmemesi gözden kaçan önemli sorunlara işaret ediyor olabilir mi?

Online eğitim yetersiz mi?

Koronavirüs’ün hayatımıza katmış olduğu en önemli değişimlerden biri de neredeyse tüm dünyada eğitimlerin online ortama taşınmış olması hiç kuşkusuz. Her 10 kişiden 7’si online eğitimin yeterli olmadığını düşünüyor. Yeterli olduğunu düşünenler ise yaklaşık her 10 kişiden 1’ine karşılık geliyor. Bu sonuçların ana sebebi gelir dağılımı ile ilgili olabilir mi? Yeterli kaynakları olmayan aileler, online eğitimde daha geride kalıyor olabilir mi?

Okulların açılmasıyla koronavirüs artar mı?

11 Mart 2020’de Türkiye’de ilk Koronavirüs vakasının açıklanmasının ardında çeşitli kapanmalar ve izolasyon süreçleri halk tarafından benimsenmiş ve çıkarılan resmi kurallar çerçevesinde de uygulamaya konulmaya başlanmıştı.

Normalleşme için adım adım ilerlediğimiz şu günlerde katılımcılarımıza okulların açılmasıyla birlikte vaka sayılarında artış bekleyip beklemediğini sorduk. Çıkan sonuçlar pek iyimser değil! Katılımcılarımızın %76’sı okulların açılmasının vaka sayılarını arttıracağını düşünüyor. %15’i ise okulların vaka sayılarına etkisi olmayacağını düşünüyor.

Okullarda alınan önlemler yeterli mi?

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte okullarda da yüz yüze eğitim zili çoktan çaldı! Okullarda alınan önlemlerin yeterli olduğunu düşünen kişi sayısı %17 iken; %53 oranında kişi ise bu önlemlerin yetersiz olduğunu düşünüyor.

Okulların açılma zamanı ne olmalıydı?

16 Mart 2020 tarihinde okulların 3 hafta boyunca tedbir amaçlı kapatılma kararı açıklanmıştı. Vaka sayılarının gün geçtikçe artmasını takip eden süre boyunca okullar ne yazık ki belirtilen sürenin üzerinde kapalı kalmak durumunda kaldı. Peki, okulların kapalı kalma süresiyle ilgili düşünceler neler?

Her 10 kişiden 4’ü okulların daha önceden açılması gerektiğini düşünürken, 3’ü ise bu süreçte kapalı durmalıydı cevabını verdi.

Okullar yeniden kapanır mı?

Okulların 6 Eylül tarihi itibariyle yüz yüze eğitime geçmesinden sonra akıllara takılan ilk soru ise tekrardan bir kapanma sürecinin yaşanabileceği ile ilgiliydi. 

Katılımcıların %57’lik kesimi okulların tekrar kapanmayacağını düşündüğünü belirtti. %29’u tekrardan bir kapanma durumunun yaşanacağını düşündüğünü belirtti.

Katılımcıların verdiği cevaplar detaylı incelediğinde ortaya ilginç sonuçlar çıktı!

 

Her 3 velinin 2’si okulların yüzyüze eğitime devam edeceğini düşünürken, Her 2 öğrenciden 1’i yüzyüze eğitime devam edileceği düşüncesinde. Okul ortamını doğrudan tecrübe eden öğrencilerin velilere kıyasla online eğitime geçileceğini daha çok düşünmesi, belki de gözden kaçan önemli noktalar olduğuna işaret olabilir.

YORUMLAR 10
  • Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüzyüze eğitimi gördük ,okul müdürü öğrenciler kavga ettiler aralarında çocuklarınız var,gidiyoruz birinin dudağı yarılmış,birinin burnu kırılmış,birinin kolu.derken kimisi disiplin ,kimisi okuldan atılıyor,kimiside aldığı dehditlerden okula gitmekten korkuyor.Allah aşkına hal böyleyken bunun neresi daha iyi,ne çabuk unuttuk liselilerin kavgaları,üniversitelerde siyasi faliyetler,kargaşalar ,kavgalar.yuzyuze eğitimin gerçek yüzü bu işte.ama online eğitimde öğrenci çalışma odasına çekilir rahat kafa ile çalışır öğretmenlerini dinler.bu sorunlara birde virüs korkusu ve maddi kriz eklenince siz düşünün.bir an evvel online eğitime geçilmeli vesselam
    Cevapla
  • Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben sahsen online egitimde hocanin dersine 10 kez dinlerken yuz yuze egitimde bir kere dinleyebiliyorsun anladin anladin
    Cevapla
  • Haşre YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Kısacası kimse virüsten yeterince korunulduğunu düşünmüyor. Ama çocukları da evde istemiyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    yüzyüze eğitimi istemeyenler çalışanlar yani çalışan öğrenciler vardı rahat ediyorlardı hem okuyor hem çalışıyordu kaç tane yakaladı ders esnasında soru soruyorum bilgisayarın cep telefonunun başında değil nerdesin diyorum ben çalışıyorum müşteriye bakıyordum diyor sınavlarda başkasından bir bilenden yardım aldınız mı dedim pişkin bir şekilde evet diyor. Bu anket yeterlidir 1300 kişi iyi bir milyona yapsanız çok değişmez rakamlar. elbette ki yüz yüze eğitim daha iyidir ama öğrenci titiz bir şekilde dersleri takip eder ilgi göstererek çalışırsa hiç de okul binasına gerek yoktur evinde masrafsız eğitimini alır
    Cevapla
  • Özkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gel bir de bize sor memnun degiliz bu viruz bitene kadar terclhe dayali acik eytim istiyoruz kardesim ben evden okutmak istiyorum.
    Cevapla
  • Arda 2 yıl önce Şikayet Et
    Evt
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri