Ülke TV'de Mustafa Yıldız'ın sunduğu Güncel Konular programının konuğu olan Prof. Dr. Mustafa Karataş, bir program dolayısı ile gittiği Diyarbakır'da HDP binası önünde evlat nöbeti tutan ve çocuklarını bekleyen anneleri ziyaretinde gördüklerini anlattı. 
Karataş, "Ben orada umut gördüm. Oraya katılan her bir anne önceki anneler için ayrı bir motive oluyor ve hepsi yeniden heyecana kapılıyor." dedi. 

Teröristlerin ailelere "senin çocuğun biz kaçırdık ama çocuğun öldü" dediklerini anlatan Prof. Dr. Karataş, ailelerin terör örgütünden çocuğunun öldüğüne dair belgesini istediklerini, terör örgütünün aynı ailenin bir çocuğunu öldürdüğünü diğerini ise kaçırdığını bu çocukların yaşlarının da 15-17 olduğunu belirterek çocuklarının kandırıldığını bir çok ailenin de çocuklarının bu binaya girdiğini gördüklerini, çocuğunu geri aldığını ancak elinden tekrar kaçırdıklarını söylediğini anlattı. 
"Terör örgütüne eleman toplayan belli başlı adresler var" diyen Prof. Karataş,  "Diyarbakır HDP binası önünde başlayan eylem dün 797. günüydü. Perşembe günü 11 Kasım'da 800 gün olacak. Ve bütün insanları oraya davet ediyorlar. Evlat nöbetindeki anneleri hiçkimsenin başaramayacağı büyük bir olayı başarıyorlar." dedi.
Programda daha sonra Prof. Dr. Mustafa Karadaş hocanın evlat nöbetindeki  ailelerini göz yaşlarına boğan duası yer aldı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Hamdi 09.11.2021 06:55
    Rabbim gözü yaşlı annelerin evlatlarına kavuştur zalimlerin şerrinden kurtar âmin
  • Evet 09.11.2021 00:58
    Allah kavuştursun ailelere Allah yardımcıları olsun inşallah teslim olurlar tövbe ederler