Son dakika: MİT ve TSK'dan nokta operasyon! Nazlı Taşpınar öldürüldü

Son dakika haberi: MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla, PKK/KCK'nın kırmızı kategoride aranan sözde merkez komite üyesi Nazlı Taşpınar, Irak'ın Gara bölgesinde etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 10.11.2021 14:36 GÜNCELLEME 10.11.2021 14:37
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan, terör örgütünün sözde en üst yönetim kademesi olan PKK/KCK Merkez Komite Üyesi "Emine Erciyes" kod Nazlı Taşpınar, MİT ve TSK’nın Irak Gare alanında gerçekleştirdiği ortak operasyonla etkisiz hale getirildi.

Terörist Nazlı Taşpınar

Nazlı Taşpınar, örgüte 1994 yılında katılması akabinde Abdullah Öcalan'dan bizzat eğitim aldı. Eğitimi sonrasında örgüt içerisinde çeşitli yönetim kademelerinde yer alarak gerçekleştirilen terör eylemlerini yönetti, özellikle kadın teröristlerin yetiştirilmesinde önemli rol oynadı.

Yurt içindeki faaliyetleri sonrası Irak’ın kuzeyine geçen Nazlı Taşpınar bir dönem örgütün kadın yapılanması olan PAJK genel sorumluluğu yaptı.

Suriye’de bulunduğu dönemde güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerin talimatlarını veren N. Taşpınar, 2019 yılında örgütün silahlı unsurlarının yönetim merkezi olan Gara alanına geçti.

Örgüt içerisinde kritik görevler üstlenen N. Taşpınar son olarak örgütün silahlı faaliyetlerinin yönetildiği HPG Konsey ve kadın yapılanması olan YJA-Star Konsey üyesiydi. Aynı zamanda PKK’nın içinde olduğu ve aşırı sol örgütlerin teşkili ile oluşturulan terör hareketi Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) yöneticilerindendi.

Örgüt yönetim kademelerinin etkisiz hale getirilmesi yönündeki çalışmalar kapsamında MİT2in takibinde olan Nazlı Taşpınar'ın Gara’daki yeri MİT’in saha ajanları tarafından tespit edildi.

Nazlı Taşpınar, MİT-TSK operasyonuyla Gara’da etkisiz hale getirildi. Daha önce MİT tarafından etkisiz hale getirilen Dalokay Şanlı'dan sonra N. Taşpınar'ın da etkisiz hale getirilmesi ile PKK'nın HBDH üzerindeki etkinliği sınırlandırılmış oldu. Ayrıca N. Taşpınar’ın kaybı ile örgütün, kadın yapılanmasının moral olarak yıprandığı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 169
  • Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    Azabi bol olsun cehenneme iyi yolculuklar
    Cevapla
  • DüşmanFondaşMedya 2 yıl önce Şikayet Et
    Yurt içinde ve yurt dışında bitme noktasına gelen pkk'yı tekrar cesaretlendirdi içerideki kripto Bizans artıkları. O kadar hainler ki Şehit cenazeleri eskisi gibi gelmiyor diye ne yapacaklarını şaşırdılar, hükümet eski derme çatma karakollar yerine kalekollar yaptı, yurt içindeki onbinlerle ifade edilen terörist sayısı 170'lere kadar düşürüldü, SİHA'lar her daim tepelerinde artık. Bu yüzden eskisi gibi karakol baskınları olmuyor, artık büyükşehirler'de bombalar patlamıyor, eskisi gibi şehit haberleri gelmediği için içerideki Bizans kriptoları kudurdu. Hala bunların peşinden koşup oy verenler var. Beka sorunu son model cep telefonu alamıyor diye vatan satanlar.
    Cevapla
  • Vuslat 2 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Diyer Teroristlere İnşallah Eninde sonunda Geberecekler
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Suratlarında zerre meymenet var mı?
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    Darısı selonun dağdaki pkklı İT kardeşine...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal