2010 yılında kaybolan gencin mezarını kazıp cenazeyi naklettiler

Antalya'nın Alanya ilçesinde 11 yıl önce kaybolan, polisin titiz çalışması sonucu denizde boğulduğu ve kimliği tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilen gencin mezarı nakledildi.

2010 yılında kaybolan gencin mezarını kazıp cenazeyi naklettiler
2010 yılında kaybolan gencin mezarını kazıp cenazeyi naklettiler
GİRİŞ 11.11.2021 18:37 GÜNCELLEME 11.11.2021 18:37

Tatil için geldiği Alanya'da, 2010 yılında kaybolan 17 yaşındaki Halit Emdirme'nin denizde boğulduktan sonra kimsesizler mezarlığına gömüldüğünün belirlenmesinin ardından, gencin yakınları, cenazenin memleketleri Mersin'e nakledilmesi için işlem başlattı.

Gerekli yasal izinlerin alınmasının ardından Aksu ilçesi Kurşunlu Mezarlığı'na giden aile yakınları, kabri açtırarak cenazeyi aldı ve Mersin'e defnetmek için yola çıktı.

OLAY

Niğde'de eğitim gören Halit Emdirme, başarılı bir öğrenci olduğu için ailesi tarafından 2010'da ödül olarak yaz tatiline Alanya'da yaşayan amcası Yakup Emdirme'nin yanına gönderilmiş ve 23 Haziran 2010'da "denize gidiyorum" dedikten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucunda, kimsesizler mezarlığına gömülen Emdirme ile annesi Hanife Emdirme'den alınan DNA örnekleri İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilmiş, örnekler uyuşmuştu.

Alanya'ya gelen yakınları, Emdirme'nin cenazesinin memleketi Mersin'e nakli için işlem başlatmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi