Haiti'de Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye yönelik suikastla ilgili yürütülen soruşturmada kırmızı bültenle aranan Samir Handan, ABD'den Ürdün'e giderken İstanbul'da yakalandı.

Emniyet kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Haiti'nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Moise 7 Temmuz'da evine bir silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, eşi Martine Moise ise yaralanmıştı. Moise'nin evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yürütülen soruşturmada onlarca kişi, suikastta parmağı olduğu gerekçesi ile tutuklanmıştı.

Suikastla ilgili uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan Samir Handal'ın ABD’den gelerek Türkiye üzerinden transit olarak Ürdün’e gideceği istihbaratı alındı. Handal’ın içinde bulunduğu uçak, sabah saat 06.55’de İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. Devreye giren Interpol polisi, suikast failleri arasında gösterilen Samir Handal’ı uçakta gözaltına aldı.

Saldırının kilit isimlerinden olduğu belirlenen Handal, ifade işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Zanlının yarın gün içerisinde Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edilerek hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.

Haiti'nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Moise, 7 Temmuz’da evine bir grup silahlı kişinin düzenlediği saldırıda hayatını kaybetmiş, eşi Martine Moise yaralanmıştı. Suikastı gerçekleştiren saldırganlardan 4’ü güvenlik güçlerince öldürülmüş, eyleme katıldığı tespit edilen onlarca şüpheli de yakalanmıştı.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • faruk 16.11.2021 16:07
    bir dolaplar dönüyor ....bence mantiksiz ....
  • Viladimir 16.11.2021 15:15
    Uçagà koydu ardindanda ihbar etti:)
  • Recep 16.11.2021 13:45
    Geçenlerde Cumhur Başkanının evinin resimlerini çekerken yakalanan çift ve yine hava alanında sözde İSRAİL de aranan suikstçi diye yollanan kişide AJAN TÜRKİYE de yakalandı tahminime göre bu Ajan çift özel bilgileri bu Ajan ile paylaşıp Cumhur başkanımıza bir Suikast yapmayı planlıyordu diye düşünüyorum araştırılmalı
  • vakum 16.11.2021 13:11
    İsrail adına çalışan filistin asıllı casusları da yakaladık.Bu adam da ismine bakılırsa arap asıllı bir suikastçi..Haiti nire ürdün veya orta doğu nire..o suikastin de bir mossad _Cıa ortak operasyonu olduğu çok açık...Uçak Türkiyeden transit geçiş yapıyor,yakalıyoruz,birileri de yol geçen hanı diye ülkemizi karalıyor aptalca..
  • Misafir 16.11.2021 13:04
    Teröristler hep ABD de. Tam bir terör devleti.
Daha fazla yorum görüntüle