Düzce depreminden sonra dikkat çeken İstanbul açıklaması

Düzce'de meydana gelen 5 büyüklüğünde depremden sonra açıklama yapan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "İstanbul'da risk oluşturacak bir fay değil" dedi.

Düzce depreminden sonra dikkat çeken İstanbul açıklaması
Düzce depreminden sonra dikkat çeken İstanbul açıklaması
GİRİŞ 17.11.2021 19:55 GÜNCELLEME 17.11.2021 19:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, bugün Düzce'de 5,0 büyüklüğündeki depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Üşümezsoy, "Son depremin İstanbul ve Düzce'de bir depremi tetiklemesi riski gömüyorum" dedi.

Son dakika peş peşe depremler! İstanbul da sallandıSon dakika peş peşe depremler! İstanbul da sallandı

"BUGÜNKÜ DEPREM HERKESİ KORKUTTU"

Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"12 Kasım Düzce depreminden sonra bugün Düzce'de hissedilen bir deprem herkesi korkuttu. O faya baktığımız zaman Düzce'deki doğuya devam eden fay üzerinde. 1999 Körfez depremi ile Düzce depremini birbirine bağlayan Karadere fayı kırılarak Eftali Gölü'nden Düzce fayına stres yüklemişti, ardından hemen Düzce Depremi olmuştu. Bu son olan deprem, 1999'da kırılan Karadere fayı ile Düzce'deki boşlukta olan bir deprem. Bugünkü 5'lik deprem, bu anlamda Düzce'de bir depremi tetiklemesi mümkün değil. Düzce Depremi 12 Kasım'da çok yoğun şekilde enerjisini atarak oluşmuştu. O yüzden o fay şu an stres yüklü değil." 

"İSTANBUL'DA RİSK OLUŞTURACAK BİR FAY DEĞİL"

Üşümezsoy "Bugunkü deprem Herkesin aklına 'İstanbul'da deprem yapar mı?' sorusunu getirdi. Marmara Deniz'inde kırılmayan yegane fay Silivri'nin doğusundan başlayıp, Kumburgaz Çukuru'na giden faydır. Bugünkü depremse 20 kilometre derinlikte olmuş bir deprem. Düzce'de herhangi bir risk görmüyorum. İstanbul'da da risk oluşturacak bir fay değil" şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Derhal abd tb2 sihalarla işgal edilmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! AK Parti'de önce bu değişmeli
Seçim sonrası ilk kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?