Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki baş başa görüşmenin ve Türkiye-İspanya Hükümetlerarası 7. Zirvesi'nin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

'İstanbul Sözleşmesi'ni tamamen gündemimizden çıkardık'

Kadına şiddet konusu ve İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, kadına şiddet noktasında iktidarlarının çok hassas olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Maalesef tabii bu dönem içerisinde bazı kadına şiddet noktasındaki uygulamalar bizi dilhun etmektedir. Tabii bunların üzerine gerek emniyet teşkilatımız gerek Adalet Bakanlığımız olarak şiddetle gidiyoruz ve bu konuda da gerekli olan her türlü adımları atıyoruz, atmaktayız ve atacağız. Ancak İstanbul Sözleşmesi konusuna gelince, biz İstanbul Sözleşmesi'ni tamamen gündemimizden çıkardık. Çünkü biz İstanbul Sözleşmesi ile atılacak adımları zaten normal yasalarımızda kadına şiddetten tutunuz uygulamalarına varıncaya kadar bunlar bizim zaten gündemimizde var. Çünkü kadın bizde en kutsal varlıktır ve kadının bu kutsiyetine asla leke gelmesine biz zaten müsaade etmeyiz. Çünkü bizde aile kavramı çok hassastır, çok kutludur. Aile kavramı üzerinde de bu önemsediğimiz durumu lekelemek suretiyle buna müsaade zaten etmeyiz. O zaman zaten İstanbul Sözleşmesi'ne de gerek yok dedik ve kaldırdık."

Yorumlar 23 Yorum Var
  • İLHAN 18.11.2021 13:09
    Dilhun : Yüreği kan ağlayan, mutluluktan nasibini almamış, çok üzgün kimse.
  • Gddd 18.11.2021 12:39
    İstanbul sözleşmesi ülkede bı çok kadının ölümüne sabeb olmuştur sözleşme ayrimciliktir kadını koruyan değil öldüren bir sozlesmedir.bunu elin yavuru uygulamamız bizemi dayatiyolar
  • Sinan Can 18.11.2021 11:38
    İstanbul sözleşmesinin amacı aile ve çekirdek ailenin altını oymak yıkmaktır. Homoseksüelliği ve lezbiyenliği yaymak ahlaki ve dini değerleri yok etmektir. Dolayısıyla hedefi İslami değerleri ortadan kaldırmaktır.
  • zzz 18.11.2021 11:03
    avrupada amerikada gelişmiş üilkelerde kadın çıplak yada yarı çıplak namus kavramı yok kadının özeli yok bu mu dur kadın hakları
  • Paşa 18.11.2021 10:56
    İstanbul sözleşmesi iptal edildi.Güzel.Lakin bu sözleşmeyle dayatılanlar (6284 S.Kanun,Nafaka...ve benzerleri) ayıklandı mı?Hayır.Günlük tabirle vatandaşla helalleşilmedi.Hüküm Mahkeme i Kübraya kaldı.Bir mâdur olarak ben hakkımı helal etmiyorum.
Daha fazla yorum görüntüle