Düzce'de bazı vatandaşlar depremin ardından evlerine giremiyor

Düzce'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından bazı vatandaşlar, yaşadıkları korku nedeniyle evlerine giremiyor.

GİRİŞ 17.11.2021 23:32 GÜNCELLEME 17.11.2021 23:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Merkez Cedidiye ve Azmimilli mahallelerinde ikamet eden bazı vatandaşlar, depremin ardından sokağa çıktı.

Ateş yakan ve dua eden vatandaşlar, tedbir amacıyla geceyi dışarıda geçirmeyi planlıyor.

Azmimilli Mahallesi Muhtarı Hakan Altındağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

12 Kasım 1999 Düzce Depremi'ni de yaşadıklarını dile getiren Altındağ, tedbir amaçlı evlere girmediklerini söyledi.

Altındağ, vatandaşları sakinliklerini korumaya ve dikkatli olmaya çağırdı.

"Herhangi olumsuz bir durum söz konusu değil"

Düzce Valisi Cevdet Atay, kentte meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremle ilgili kendilerine ulaşan olumsuz bir durum olmadığını, korkuyla hastaneye başvuran 12-13 kişinin ayakta tedavilerinin yapıldığını bildirdi.

Atay, Kent Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin hissedildiği Düzce ve çevre illere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Herhangi bir can kaybının ve yıkılan binanın söz konusu olmadığını belirten Atay, "Hem sahadaki arkadaşlarımızın tespitleri hem de taramalarımızın neticesinde bize ulaşan herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir. Korku ve panik nedeniyle hastaneye başvuran 12-13 kişinin ayakta tedavileri gerçekleştirilmiştir. Sahadaki tespit ve tarama çalışmalarımız en ücra köyler olmak üzere devam etmektedir. Tüm Düzce'mize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Halkımızı sakinliklerini korumaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Tüm arkadaşlarımız hazırlıklı, sahada görevinin başında"

Vali Atay, 12 Kasım 1999 Depremi'nin 22. yılında 5 gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla anma programı düzenlendiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bunun ne kadar önemli olduğunu, yapılan programların ne kadar önemli olduğunu gördük. Tüm arkadaşlarımız hazırlıklı, sahada görevinin başında. En son ilimizde kurulan yerel destek ekipleri de hazır. Allah'a hamd olsun olumsuz bir şey söz konusu değil. İki büyük depremden sonra deprem anlamında bilinçliyiz. Yatay mimari anlamında da şanslıyız." ifadelerini kullandı.

Atay, konuşmasının ardından esnafa ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sağlık Bakanı Koca'dan Düzce'deki depreme ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce'deki depremde yaralanma ve can kaybının olmadığını, 14 panikatak ve 5 travma tanılı hastaya sağlık hizmeti sunulduğunu bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Düzce'de meydana gelen 5 şiddetindeki depremde yaralanma ve can kaybı olmadığını belirtti.

Deprem sebebiyle 14 panikatak ve 5 travma tanılı hastaya sağlık hizmeti sunulduğunu kaydeden Koca, "Toplam 38 personelden oluşan 112 Acil Yardım ve UMKE timleri bölgede görev başında. Düzce'ye ve Türkiye'ye geçmiş olsun." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ottomans 2 yıl önce Şikayet Et
    Olumden kacis yoooook
    Cevapla
  • Melek 2 yıl önce Şikayet Et
    Öl o zaman!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu