TÜİK Yeni enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Kasım ayı enflasyon oranını beklentisi (2021)

Asgari ücret, emekli, memur ve diğer maaş oranlarını ve tüketim mallarına yapılacak zamları doğrudan etkileyen Kasım ayı enflasyon oranının ne zaman açıklanacağı tüm vatandaşlar tarafından araştırmaya devam ediyor. İşte TÜİK tarafından açıklanacak oranların tarihi ve saati...

TÜİK Yeni enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Kasım ayı enflasyon oranını beklentisi (2021)
TÜİK Yeni enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Kasım ayı enflasyon oranını beklentisi (2021)
GİRİŞ 30.11.2021 10:19 GÜNCELLEME 30.11.2021 10:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2021 yılı enflasyon oranı bu yılın en çok merak edilen konuları arasında yerini aldı. Başta Emekliler, memurlar, Asgari ücretliler olmak üzere tüm vatandaşları yakından ilgilendiren Enflasyon oranı yeni yılda alınacak maaşları ve zam oranlarını da doğrudan etkiliyor. Peki Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yeni yılda herkesi etkileyecek olan enflasyon oranlarını ne zaman açıklayacak. İşte merak edilen sorunun cevabı. 

Benzin, LPG ve Mazota (Dizel) indirim gelecek mi? Bu gece yarısından itibaren yansıyacak...Benzin, LPG ve Mazota (Dizel) indirim gelecek mi? Bu gece yarısından itibaren yansıyacak...

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor! 30 Kasım Gram Altın, Çeyrek Altın, Bilezik fiyatlarıAltın fiyatlarında yükseliş sürüyor! 30 Kasım Gram Altın, Çeyrek Altın, Bilezik fiyatları

Kasım ayı içerisinde TCMB toplantısı sonrasında hızla artan dolar kuru iç piyasada fiyatlara doğrudan etki etti. TÜİK'in Kasım ayı enflasyon oranlarını açıklarken yıl sonu enflasyon oranını da yükseltmesi bekleniyor.

Kasım Ayı Enflasyon Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayı enflasyon oranını 3 Aralık 2021 tarihinde saat 10.00'da açıklayacak. 

Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi Kaç Olacak?

Geçtiğimiz ayı açıklanan enflasyon oranları ve beklentilere göre 2021 yılı enflasyon oranı beklentisinin yüzde 18.4 olacağı belirtilmişti. Yeni açıklama ile birlikte bu oran yeniden güncellenecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "2021 yıl sonu enflasyon tahminini 4,3 puanlık güncellemeyle yüzde 14,1'den yüzde 18,4'e yükselttik." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Ekim Ayı Enflasyon Rakamı

Enflasyon Ekim'de yüzde 2,39 artarken yıllık bazda yüzde 19,89 olduğu açıklanmıştı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekimde aylık bazda yüzde 2,39, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 5,24 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 19,89, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 46,31 olduğu belirtilmişti.

YORUMLAR 3
  • Muro 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hayırlısını versin.
    Cevapla
  • Estergon 2 yıl önce Şikayet Et
    Silahsız savaşa girip savaşı kazanacağını iddia etmek bütün mesele bundan ibaret
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben yaşadığımi bilirim kimse beni bu rakamlara inandiramaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...