3 aylık bebeğe işkence eden cani baba hakkında son dakika kararı...

Son dakika: Gaziantep'te 3 aylık bebeği öldüresiye döven zanlının gözaltına alındığı bildirildi. Beyin kanaması geçiren bebek tedaviye alınırken, çocuğuna uyguladığı şiddet cep telefonu kamerasıyla kaydedilen baba tutuklandı.

GİRİŞ 30.11.2021 17:04 GÜNCELLEME 30.11.2021 19:40
Bu Habere 244 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Gaziantep'te yaşayan Yunus Göç, evinde ağlayan ve 3 aylık olduğu belirtilen C. Göç isimli bebeğini dövmeye başladı. Ağlayan ve susmayan bebeği kafasına vurarak döven babanın şiddeti, bu sırada anne tarafından odaya konulan cep telefonu ile gizlice görüntülendi. 

AİLE BAKANLIĞI DAVAYA MÜDAHİL OLACAK

2 aylık bebeğini döven baba tutuklanırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Failin mümkün olan en ağır cezayı alması için Bakanlığımız tarafından davaya müdahil olunacaktır" açıklaması geldi.

BEBEĞİN TEDAVİSİNE BAŞLANDI

Odaya annenin girmesiyle son bulan şiddetin ardından bebek, hastaneye kaldırıldı. Kafasında tramvaya bağlı yaralanma tanısı konulan bebeğin tedavisine başlandı.

Söz konusu olayın görüntülerine, politikamız ve sorumlu gazetecilik ilkesine olan bağlılığımız doğrultusunda ne internet sayfalarımızda ne de sosyal medya hesaplarımızda yer vermedik. 

Bebeğini öldürmeye çalışan eşi hakkında konuştu: O anlara görünce nefesim kesildiBebeğini öldürmeye çalışan eşi hakkında konuştu: O anlara görünce nefesim kesildi

ZANLI TUTUKLANDI

Öte yandan minik bebek, başına aldığı darbelerden beyin kanaması geçirirken anne Göç ise evden ayrılarak ailesinin yanına sığındı. Annenin şikayeti üzerine baba Yunus Göç gözaltına alındı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BEBEK VE ANNE İÇİN TEDBİR KARARI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, mağdur bebek ve anne için tedbir kararlarının alınacağını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bir aylık bebeğin darbedilmesi olayına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli Y.G'nin sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mağdur çocuğun şu an yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam etmekte olup, mağdur çocuğun annesinin ifade alım süreci Adli Görüşme Odası'nda devam etmektedir. Alınacak ifade ve elde edilen deliller gereğince mağdur çocuk için 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve annesi için de 6284 sayılı kanun uyarınca gereken tedbir kararları alınacaktır."

ADALET BAKANI GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te Y.G'nin bir aylık bebeğini darbetmesini kınadı.

Bakan Gül, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunu (Türk-İş) ziyaretinin ardından bir gazetecinin sorusu üzerine, Gaziantep'te elim bir hadise yaşandığını dile getirdi.

"Minik bir bebeği hunharca, zalimane şekilde darbeden şüpheli, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Bu konuda Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı derhal soruşturma başlattı." diyen Gül, kanunlar çerçevesinde çocuğun devlet koruması altına alınması ve mağdurun yanında olunmasına ilişkin tüm tedbirlerin alındığını vurguladı.

Bakan Gül, olayın yargı makamları tarafından takip edildiğini hatırlatarak, "Yaşanan olay herkesi derinden yaraladı. Minnacık bir yavruya bu zulmü hangi evrende, hangi dünyasına sığdırdı anlamak gerçekten mümkün değil. Bu tür tablolar insanı derinden üzüyor, hepimizi yürekten yaralıyor. Bu konuda, bu görüntüler insan olarak, bir baba olarak, bir vatandaş olarak bu tür vahşetleri, bu tur şiddetleri, bu tür hadiseleri görmek hepimizi derinden yaralıyor." diye konuştu.

Bu tarz olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Gül, "Bu tür hadiseleri ve faillerini şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Yaşananlara ilişkin görüntülerin sosyal medyadan yayınlanması ve tepkilere yol açmasının ardından polis ekipleri, babayı gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheli Y.G.'nin emniyetteki sorgulamasına devam ediliyor.

Öte yandan Gaziantep Valiliği de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Y.G. hakkında adli sürecin başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Bazı sosyal medya mecralarında ilimizde çekildiği anlaşılan bir babanın bebeğini darp ettiğine dair görüntüler yer almaktadır. 29.11.2021 tarihinde emniyet güçlerimize bildirilen bir bebeğin darp neticesinde yaralandığı olayla ilgili alınan ifadelerde Y.G. isimli şahsın C. G. isimli bebeğini darp ettiğine dair kamera kayıtları bulunduğu anlaşılmıştır. Hastaneye getirilen bebek C.G.´nin doktor raporunda kafasında travmaya bağlı yaralanma olduğu bildirilmiş, hastanede tedavisine başlanmıştır. Olayın şüphelisi Y. G. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış ve adli süreç başlatılmıştır."

Yunus Göç kimdir? 3 aylık bebeğini öldüresiye döven Yunus Göç mesleği... Yunus Göç kimdir?

RTÜK'TEN AÇIKLAMA

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, söz konusu olayın görüntüleri ile ilgili sosyal medya hesabından, "Toplumsal değerlerimizi derinden yaralayan olaylara karşı özellikle yayın organlarımızın daha hassas olmasını bekliyoruz. İlgili Valilik ve adli mercilerin gereğini yapacağından şüphemiz yok." açıklamasında bulundu.

VALİ GÜL, DÖVÜLEN BEBEĞİ ZİYARET ETTİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, babası Yunus Göç tarafından öldüresiye dövülen 2 aylık bebeği ziyaret etti.

Anka Hastanesindeki ziyareti sırasında Vali Davut Gül’e, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki ve ilçe kaymakamları eşlik etti. Vali Gül ve beraberindekiler yoğun bakımda tedavi gören Cihan bebeğin sağlık durumu ile ilgili doktorlardan ve hastane idaresinden bilgi aldı.

YORUMLAR 244
  • SİVASLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Suçsuz sabilerin ne günahı var yozgat’da yeni duyduğum bir haber anne 1 aylık bebeğine kıymış ALLAH onları emanet olarak sizlere bahşediyor sizlerde onlara kıyıyorsunuz HAYVAN bile yavrusuna el uzatılınca uzanan ele karşı savunmaya geçiyor bunlar ise katlediyor
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    En ağır ceza verilmelidir. Bu arada her şeyi geçtim, kamera kaydını kim ayarladı acaba?
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Seni ibreti alem için asmak lazım
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    cezaevi koğuş arkadaşların seni dört gözle beklemişlerdir koçum.düşünüp duruyorlardı tuvaletleri kime temizletsek diye.
    Cevapla
  • Hakan Saat 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH senin belani versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!