KYK burs başvuruları için öğrencileri heyecanlandıran detay! GSB burs ve kredi sonuçları...

Gençlik ve Spor Bakanlığı, öğrencilere yönelik verilecek burs için başvurularını Kasım ayı içerisinde aldı. Bu yıl üniversite kazanan milyonlarca öğrenci ve ara sınıflarda okuyan adaylar burs başvurularını yaparken gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Değerlendirme aşaması sonrasında burs almaya hak kazanan ön lisans ve lisans öğrencilerine eğitim süreleri boyunca her ay 650 TL ödeme yapılacak. Bu yılki başvurular için dikkat çeken detay belli oldu. Peki 2021-2022 KYK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvuruları için öğrencileri heyecanlandıran detay! GSB burs ve kredi sonuçları...
KYK burs başvuruları için öğrencileri heyecanlandıran detay! GSB burs ve kredi sonuçları...
GİRİŞ 03.12.2021 09:32 GÜNCELLEME 03.12.2021 09:32

KYK burs başvuru değerlendirmesi yapılırken öğrenci ailesinin maddi durumu, mal varlığı, gelir durumu gibi kriterler öne çıkıyor. Burs ihtiyacı olan öğrencilere destek sağlanırken daha fazla imkana sahip olan öğrencilere ise öğrenim kredisi alma hakkı tanınıyor. Durum böyle olunca her yıl olduğu gibi bu senede KYK burs/kredi başvurularında yoğunluk yaşandı. e-Devlet üzerinden başvurularını Gençlik ve Spor Bakanlığına ileten öğrenciler, sonuçlar için haber beklemeye başladı. GSB Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada süreci adil bir şekilde yürütmek için çalıştıklarını vurgulamıştı. Öğrencilerin başvuru esnasında verdikleri bilgiler devlet kurumlarından gelen belgelerle karşılaştırılarak öğrencilerin burs durumları belirlenecek. Öğrenciler sonuçlar için açıklama beklerken dikkat çeken detay ortaya çıktı. Peki KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte burs başvurusuna ilişkin tüm detaylar...

MEB'den öğrenci ve aileleri sevindiren gelişme! Tüm devlet okullarında ücretsiz olması...MEB'den öğrenci ve aileleri sevindiren gelişme! Tüm devlet okullarında ücretsiz olması...

KYK Başvuruları İçin Dikkat Çeken Detay!

Her dönem öğrencilerin imdadına koşan KYK burs başvurularına bu yıl ilgi oldukça fazla oldu. Geçtiğimiz dönemde pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler eğitimlerini evden devam ettirmişti. Açıklanan istatistiklere göre geride bıraktığımız sene 766 bin 516 öğrenci KYK burs/kredi başvurusunda bulundu. 2021-2022 eğitim öğretim yılında ise bu sayı tam olarak bilinmemekle birlikte 800 bin seviyelerinde olması bekleniyor. Bu sebepten ötürü KYK başvuru sonuçlarının diğer senelere göre daha uzun sürede açıklanması öngörülüyor.

KYK Burs/kredi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle öğrencilere verilen bursun başvuruları geçtiğimiz sene 28 Ekim -3 Kasım tarihlerinde alınmıştı. Başvuru sonuçları 34 gün sonra erişime açılmıştı. Bu yıl başvurular 10 Kasım itibariyle sona ererken başvuruların üzerinden 21 gün geçti. Yüz yüze eğitime başlanması ve öğrencilerin eğitim aldıkları şehirlere yerleşmesi nedeniyle bu yıl geçtiğimiz yıla göre başvuru sayısında artış yaşanması öngörülüyor. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda başvuru sonuçlarının Aralık ayının ikinci haftası erişime açılması bekleniyor.

Burs Başvuruları Nasıl Değerlendirilir?

Öğrencilerin başvuru esnasında beyan ettikleri ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler 12 devlet kurumu tarafından teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme sonucunda burs alması durumu mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi desteği veriliyor. Şehit çocukları, gazi çocukları, sağlık kurulu raporu ile engelli olduğu tespit edilenler, anne ve babası vefat etmiş olanlar, lise ve dengi eğitimlerini bakanlığa bağlı yetiştirme yurdu veya Darüşşafaka lisesinde tamamlayanlar ile birlikte amatör milli sporculara öncelik tanınıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!